Microsoft voegt samenwerk-functie toe aan desktop-apps Office 2016

Microsoft heeft zijn nieuwe Office-pakket stilletjes een upgrade gegeven voor vroege testers. Je kunt daardoor samen tegelijkertijd in een document werken - ook in de desktop-app. De update is sinds gisteravond te downloaden.

Het gaat om de publieke bèta van Office 2016, het vernieuwde kantoorpakket dat eind dit jaar wordt uitgebracht.

Real-time-samenwerking

De grootste verandering in Office is het samenwerken in één document met meerdere mensen. Die real-time collaboration was al beschikbaar in Office Online, maar kan ook in de desktop-app worden gebruikt. Een dergelijke functie werd vorige maand al geïntroduceerd, maar daarbij zagen samenwerkers de woorden pas na een paar minuten verschijnen als de documenten werden gesynchroniseerd.

Word

Het samenwerken geldt voorlopig alleen in Word 2016, maar wordt later ook doorgevoerd naar Excel, PowerPoint en OneNote. Het is tot de definitieve release later dit jaar ook alleen mogelijk om óf samen te werken in de desktop-app, óf in de web-app. Cross-platform werken is nog niet mogelijk.

Nieuwe zoekfunctie

Office 2016 krijgt ook een verbeterde zoekfunctie. Die heet 'Tell Me', en moet gebruikers wegwijs maken in het verwarrende labyrinth aan menu-instellingen in de programma's. Als je nu een functie nodig hebt, hoef je alleen maar te vertellen wat je zoekt.

Office 2016 wordt nog niet met Windows 10, eind deze maand, uitgebracht. Het kantoorpakket verschijnt later dit jaar.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000