Microsoft mag naam Skydrive niet gebruiken

Het bedrijf achter de tv-zender Sky zit - BSkyB - is al sinds 2011 met Microsoft in een rechtszaak verwikkeld om het gebruik van de naam SkyDrive te verbieden in de Europese Unie. SkyDrive is de naam die Microsoft aan zijn cloud-opslagdienst heeft gegeven. Volgens BSkyB maakt die naam echter inbreuk op de merknaam Sky en zorgt het voor verwarring bij consumenten. Een Britse rechter heeft SKY TV nu in het gelijk gesteld.

De Hoge Raad van Engeland en Wales oordeelde dat de naam SkyDrive inderdaad voor verwarring kan zorgen met de diensten die SKY TV aanbiedt en dat de naam inbreuk maakt op het merkrecht van Sky. Aangezien de rechtbank bevoegd is om uitspraken te doen die voor heel de EU gelden, denkt Microsoft dat het geen onduidelijkheid schept en de SkyDrive naam dus prima gebruikt kan worden voor de cloud-opslagdienst. Microsoft gaat in beroep en Sky geeft aan hun merknaam tot het eind toe te verdedigen. Een licentie op de naam lijkt daarom ook ver weg maar je weet het met dit soort zaken maar nooit. Wat de consequenties precies zullen zijn moet nog in een volgende uitspraak van de rechtbank blijken. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000