In 3 stappen: Maak van je usb-stick een toegangssleutel

© PXimport

In 3 stappen: Maak van je usb-stick een toegangssleutel

Geplaatst: 15 januari 2015 - 08:36

Aangepast: 24 november 2022 - 11:11

Robbin Ooijevaar

Het is geen pretje om elke keer je wachtwoord in te moeten typen voordat je je computer kunt gebruiken. Automatisch aanmelden is mogelijk, maar je wilt ook je computer beveiligen. Rohos Logon Key Free geeft een handige oplossing voor dit probleem en kan ook een hulpmiddel zijn voor ouders.

Stap 1: Windows-wachtwoord

Rohos Logon Key Free maakt van een usb-stick een toegangssleutel voor Windows. De oplossing maakt gebruik van je standaard Windows-account, dus zorg dat je dit goed hebt in gesteld. Ga hiervoor naar Configuratiescherm / Alle Configuratiescherm-onderdelen / Gebruikersaccounts en stel een goed wachtwoord in. Windows 8.1-gebruikers gaan hiervoor naar Charms-balk / Instellingen / Pc-instellingen wijzigen / Accounts / Aanmeldingsopties. Je kunt Rohos Logon Key Free gebruiken met elke usb-stick, ook als hier al bestanden op staan.

 

© PXimport

Stel een goed wachtwoord in voor de gebruikers die toegang hebben tot je computer.

Stap 2: Rohos Logon Key

Download en installeer Rohos Logon Key Free. Start Rohos Logon Key Free. Boven in beeld zie je de gebruikers van je computer. Ons testsysteem heeft één gebruiker. Hierbij staat de melding dat de usb-stick nog niet is ingesteld. Klik op Configureer sleutel. Het scherm Configureer USB Sleutel verschijnt. Controleer de gebruikersnaam en de schijfletter van je usb-stick. Geef het wachtwoord op dat nodig is voor deze gebruiker om je aan te melden bij je computer. Bevestig met de knop USB Sleutel instellen. Je keert terug naar het vorige scherm.

 

© PXimport

Rohos Logon Key Free zorgt er voor dat je je kunt aanmelden bij je computer met een usb-stick.

Stap 3: Ouders opgelet...

De usb-stick is klaar voor gebruik om je computer te ontgrendelen. Verwijder de usb-stick, herstart je computer en plaats de usb-stick om je aan te melden. Rohos Logon Key is ook handig voor ouders, bijvoorbeeld als je problemen hebt met het controleren van de tijd die je kind achter de computer doorbrengt. Rohos Logon Key Free geeft je een fysieke 'computersleutel' die je kunt opbergen op momenten dat het niet wenselijk is dat de computer wordt gebruikt.

 

© PXimport

Rohos Logon Key Free zorgt er voor dat je je kunt aanmelden bij je computer met een usb-stick.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten