Lifehack van de week: ondertiteling voor je tv-series

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over hoe je eenvoudig ondertiteling kunt zoeken voor je gedownloade series.

Je kent het wel: net een serie binnengehaald om te ‘binge watchen’, maar ontbreekt er ondertiteling. Het kijken van je favoriete serie is inmiddels een fluitje van een cent. Vorige week nog behandelde we in de lifehack van de week hoe je je favoriete tv-series op Android kunt bekijken. Daarnaast kun je via populaire torrentsites of via usenet ook eenvoudig tv-series binnenhalen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over software als SickBeard dat automatisch voor je kan zoeken naar een nieuwe serie, direct nadat die is uitgezonden, en vervolgens geheel zelfstandig binnen kan halen.

Een van de onderdelen die vaak echter lastig blijven bij het downloaden van tv-series, is het zoeken van ondertiteling. Sommige gedownloade tv-series hebben dat wel, sommigen niet. Laat staan dat er Nederlandse ondertiteling aanwezig is. Je kunt dan weliswaar gebruikmaken van een site als Addic7ed of Opensubtitles, maar er is ook een handigere oplossing.

In de lifehack van deze week komt het programma Subtitles aan bod, dat beschikbaar is voor Windows en macOS. Je kunt daar zelf een voorkeurs- en secundaire taal instellen voor de ondertiteling. Jij geeft aan welke serie je wilt kijken en Subtitles spoort het web voor je af op zoek naar geschikte ondertiteling in de aangegeven talen.

Alle instructies en meer informatie over de app Subtitles vind je in de volledige Lifehack die je op Lifehacking.nl vindt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000