Groepstest Netflix-alternatieven: KIJK

KIJK (www.kijk.nl) is de gezamenlijke uitzending gemist-dienst van SBS6, Net5 en Veronica. De makers hebben op de website ook een hoekje ingericht met films.

Er zitten verrassend veel titels tussen die in de afgelopen jaren zijn uitgebracht. Helaas nodigt de gebruikersinterface niet erg uit om door de catalogus te bladeren. Nog een nadeel is dat de zoekfilters niet vlekkeloos werken. KIJK is vooral geschikt voor mensen die incidenteel een filmpje willen streamen zonder dat ze te maken krijgen met al te veel rompslomp. Verder is de beeldkwaliteit met een resolutie van 1080p prima in orde. Alle films beschikken uitsluitend over een stereo-geluidsspoor en de prijzen per film variëren. Als je een nieuwe titel in full hd wilt bekijken, ben je in de meeste gevallen € 5,99 kwijt. Na betaling heb je dertig dagen de tijd om de film te bekijken. Naast films kun je met KIJK ook series streamen. Dit zijn voornamelijk series die eerder door SBS6, Net5 en Veronica zijn uitgezonden. Vergeleken met andere streamingdiensten loopt KIJK nog wat achter, want er is geen ondersteuning voor de mobiele besturingssystemen iOS en Android. Wel is KIJK op smart-tv’s van Philips, LG en Samsung beschikbaar die in of na 2011 zijn uitgebracht.

Volgende pagina: Netflix-alternatief, Movies4K

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000