Groepstest Netflix-alternatieven: Popcorn Time

Naast legale streamingdiensten bestaan er ook genoeg illegale aanbieders. Popcorn Time is daar een bekend voorbeeld van.

Deze dienst draagt geen geld af aan de rechthebbenden, terwijl er wel zeer populaire films en series worden aangeboden. Popcorn Time is als software beschikbaar voor de besturingssystemen Windows, Mac OS X en Linux. Daarnaast is er een app voor Android uitgebracht. De makers hebben goed gekeken naar Netflix, want de gebruikersinterface vertoont veel gelijkenis. Aan de hand van filmhoesjes blader je door de omvangrijke catalogus. Je sorteert het aanbod op genre of je gebruikt de zoekfunctie. Zodra je een leuke titel hebt gevonden, hoef je alleen maar de juiste stream te kiezen. Tijdens de weergave pas je zo nodig de ondertiteling aan. Wil je een film of serie graag op een televisie bekijken, dan stream je het beeld eventueel naar een Google Chromecast.

Het aanbod van Popcorn Time is prima in orde, want zowel oud als kersvers beeldmateriaal staat voor je klaar. Het Nederlandstalige aanbod is daarentegen wel erg beperkt. Verder is het belangrijk om te weten dat streams van oudere titels kwalitatief niet altijd even goed zijn. Popcorn Time haalt films namelijk rechtstreeks vanaf het bittorrent-netwerk binnen. Wanneer weinig mensen de stream delen, geeft dat mogelijk problemen voor de verbinding. Hoewel het vanwege de omvangrijke catalogus zeer verleidelijk is om met Popcorn Time aan de slag te gaan, is het goed om te beseffen dat de dienst illegaal is. Althans, de software zelf niet, maar wel het downloaden van de films. Tijdens het streamen van een film download je continu een stukje vanaf het bittorrent-netwerk naar de harde schijf. Tegelijkertijd deel je deze data automatisch met andere bittorrent-gebruikers. Zonder toestemming van de rechthebbende mag je niet zomaar films uploaden en downloaden. Beslis daarom voor jezelf of je wel of geen morele bezwaren hebt om Popcorn Time te gebruiken.

Volgende pagina: Netflix-alternatief, KIJK

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten