Gratis BitDefender wint Android-antivirustest op alle fronten

In een recente antivirustest werd 30 malwarescanners voor Android het vuur aan de schenen gelegd. Opmerkelijk genoeg was de duidelijke winnaar de gratis Android-app Bitdefender. Zowel de antivirusdetectie als het gebruik en de prestaties werden getest.

Android is het mobiele platform waar veruit de meeste malware op voorkomt, waardoor het zinnig is om een virusscanner te installeren. Het Duitse AV-Test heeft maar liefst dertig antivirus-apps voor Android getest. Er werd gekeken naar bescherming, maar ook naar de gebruiksvriendelijkheid en prestaties van de apps. In totaal werden er 2545 malafide apps losgelaten op de geteste Android-toestellen.

Er blijkt een behoorlijk kwaliteitsverschil te zitten tussen de antivirus-apps voor Android. Zo detecteerde de slechtste scanner maar 58 procent van de malware, waar de beste 100 procent tegenhield. Onterechte meldingen van malware werden in de test bijna niet waargenomen en het effect op de batterijduur en prestaties van de Android-toestellen was erg laag in het algemeen.

De test van AV-Test bestond uit twee hoofdonderdelen, namelijk de bescherming en bruikbaarheid. De geteste antivirus-apps konden elk zes punten scoren op deze gebieden. Een extra puntje was te behalen via extra beveiligingsfuncties als encryptie, veilig surfen, anti-diefstalmaatregelen en ouderlijk toezicht.

BitDefender scoorde de maximale 13 punten in de test. De app detecteerde 100 procent van de kwaadaardige apps. Avast, Comodo, ESET, KingSoft, MicroWorld, AhnLab, Antiy, Qihoo, Trend Micro en Symantec scoorden 99,6 procent op het gebied van bescherming. Daarvoor kregen de apps een halve punt aftrek.

Op het gebied van bruikbaarheid scoorden veel apps maximaal. Alsnog was BitDefender de enige echte winnaar. Hieronder de puntenverdeling van de test.

 

Bron: Security.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000