ID.nl logo
De werking van en bescherming tegen fileless malware
© PXimport
Zekerheid & gemak

De werking van en bescherming tegen fileless malware

In de strijd om systemen te infecteren met malware bedenken criminelen steeds vernuftigere methodes waarmee ze de digitale beveiliging om de tuin hopen te leiden. Eén zo’n wapenfeit is het ontwikkelen van zogeheten fileless malware. Wat moet je daarover weten?

Malware evolueert. Criminelen proberen steeds nieuwe methodes te vinden waarop zij virussen kunnen verspreiden, en daarbij lijken zij zeker in de afgelopen jaren een interessante nieuwe manier te hebben ontdekt: malware zonder bestanden, waarbij virussen worden verspreid zonder sporen achter te laten en die alleen werken in het werkgeheugen van een computer. Het is een effectieve methode; om een virus doeltreffend te verspreiden, moet je namelijk vaak beveiligingssoftware zoals antivirus weten te omzeilen. Malware-zonder-bestanden is daar heel erg geschikt voor. ‘Fileless malware’ voert code uit binnen bestaande, vertrouwde computerprocessen, waardoor virusscanners ze al snel als legitiem aanmerken.

Traditionele malware is niet voor niets traditioneel. Al jaren is het de meest gebruikte methode voor de verspreiding van malware om een computersysteem binnen te dringen en een malafide bestand zoals een .dll of .exe te installeren. Dat zet vervolgens een virus op de computer, bijvoorbeeld omdat het een ‘payload’ bevat met daarin de kwaadaardige code die bestanden versleutelt (ransomware) of die persoonlijke gegevens steelt (trojans).

Antivirus wordt echter steeds geavanceerder en kan zulke bestanden steeds makkelijker herkennen. Virusscanners detecteren virussen op basis van handtekeningen (‘signatures’), die worden samengesteld uit een combinatie van factoren zoals gedrag, afkomst of grootte van het bestand, en uit een grote database van bekende malware. Ziet een antivirusprogramma verdachte activiteit met zo’n handtekening, dan wordt die geblokkeerd.

Daarom wordt bestandsloze malware steeds interessanter voor criminelen. Bij deze vorm van malware wordt juist geen bestand op de harde schijf geplaatst, maar verspreidt het virus zich via bestaande systeemfuncties. Een voorbeeld van hoe dat werkt: een slachtoffer krijgt een geïnfecteerd document binnen en schakelt macro’s in. Bij traditionele malware is dat het moment dat een bestand zich op het systeem nestelt en direct code uitvoert, bijvoorbeeld ransomware die bestanden versleutelt.

Als de crimineel in kwestie echter gebruikmaakt van een bestandsloos virus, dan gaat de code op zoek naar bestaande applicaties op het systeem (zoals PowerShell of de commandoprompt) en gebruikt die applicatie om code uit te voeren. Die blijft dan vervolgens alleen in het werkgeheugen van de computer draaien. Vanaf dat moment kan er van alles gebeuren: de malware kan inloggegevens van de computer naar een server sturen, of juist een virus (zoals ransomware) downloaden of zelfs vanaf een andere server uitvoeren.

Volledig en gedeeltelijk

Juist dat laatste aspect maakt het lastig om één enkele definitie op te stellen voor bestandsloze malware, zegt Christiaan Beek. Hij is beveiligingsonderzoeker bij McAfee Security en ziet inderdaad dat deze vorm van cybercrime in opkomst is. Hij wil het graag uitleggen, “maar dan moeten we wel eerst helder hebben wat je onder bestandsloos verstaat”, zegt hij.

Je kunt bijvoorbeeld stellen dat bestandsloze malware überhaupt geen bestanden achterlaat op de harde schijf, maar er zijn vormen van deze malware die dat juist wel doen. Er zijn ook virussen die zelf geen bestanden naar de schijf schrijven, maar die wel bestaande bestanden indirect gebruiken. “Aan het begin van de eeuw verstonden we onder fileless nog ‘alles wat in het geheugen van computers’ draait”, zegt Beek. “Tegenwoordig bedoelen we daarmee meestal malafide bestanden die een script uitvoeren via het werkgeheugen en daarom zelf geen bestanden direct op de computer plaatsen.”

In veel gevallen gaat het bijvoorbeeld om een tussenweg. Dan draait het virus zelf weliswaar via het werkgeheugen, maar wordt de harde schijf op een of andere manier alsnog ingezet. Beek: “Er wordt bijvoorbeeld een tijdelijk bestand gedownload, soms maar heel kort, dat zichzelf automatisch weer verwijdert. Dan zie je dus wel even kort diskactiviteit.” Ook als er met zo’n aanval een payload wordt gedownload met daarin het daadwerkelijke virus, wordt dat alsnog bestandsloos genoemd. Immers, de malware draait volledig in een door Windows vertrouwd proces, en bevat uit zichzelf geen payload.

©PXimport

Via die scripts wordt gebruikgemaakt van bestaande processen, programma’s en bestanden die al op de computer staan. Ze installeren dus zelf niks, maar voeren de code uit via bijvoorbeeld PowerShell of Windows Management Instrumentation (WMI), een andere tool die veel rechten heeft binnen Windows. In de beveiligingswereld wordt dat proces ook wel ‘living off the land’ genoemd; gebruikmaken van wat er beschikbaar is, in dit geval op een systeem. Om die reden kan bestandsloze malware heel klein zijn. “Soms gaat het om slechts vijf of zes regels code die in een macro verstopt zit. Het is niet echt raketwetenschap”, zegt Beek.

De ironie is dat bestandsloze malware alleen actief is en schade kan veroorzaken zolang een computer draait. Start je het systeem opnieuw op, dan wordt het werkgeheugen gewist en daarmee ook de malware. Dus ook om deze vorm van malware tegen te gaan, werkt het bekende ‘Have you tried turning it off and on again’ perfect. “Het probleem is alleen dat bijna niemand zijn computer tegenwoordig nog opnieuw opstart”, zegt Beek. Hij ziet dat vaak gebeuren in bijvoorbeeld bedrijven waar het dikwijls makkelijker is om een computer in de slaapstand te zetten dan helemaal opnieuw op te starten.

Oud probleem

De aanvalsmethode is niet bepaald zo oud als de weg naar Rome, maar gaat in de geschiedenis van computers wél erg lang terug. Maar de laatste jaren ziet Beek de trend van bestandsloze malware sterk opkomen, met name in het bedrijfsleven. “Er is een grote stijging te zien, zeker in het afgelopen jaar. Dat is begonnen in de hoek van landen die hackaanvallen uitvoeren.” Inmiddels, zegt hij, gebruiken ook ‘gewone’ criminelen de methode.

Dat komt doordat bestandsloze malware geen op zichzelf staande categorie malware is. Het is slechts een van de vele methodes waarop digitale criminelen hun zaken doen en waarmee zij hopen onopgemerkt te blijven. En als zo’n methode effectief blijkt, wordt die steeds vaker gebruikt. Daarom komt bestandsloze malware over het hele spectrum van cybercrime voor: in ransomwareaanvallen, cryptojacking, trojans die logins stelen en in overheidshacks.

Daarom ziet Beek wat veel andere beveiligingsbedrijven ook zien. Sinds 2017 is een duidelijke trend zichtbaar, waarbij steeds meer slachtoffers vallen. Onderzoek van het Ponemon Institute naar 665 ict-bedrijven toonde bijvoorbeeld een stijging van 30 procent aan in het aantal besmettingen met bestandsloze malware in 2018 ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook Microsoft waarschuwde in 2018 voor de opkomst van de nieuwe vorm van infectie en kondigde nieuwe veranderingen aan voor Windows Defender om daarmee om te gaan. Cijfers verschillen per rapport, omdat verschillende bedrijven verschillende metingen doen. Maar één ding is duidelijk: de lijn stijgt.

Opvallend is dat het voornamelijk bedrijven zijn die getroffen worden door bestandsloze malware. “De impact voor consumenten is veel lager”, zegt Beek. “Als je een exploit hebt ontdekt, kun je in een bedrijfsomgeving veel meer bereiken met een infectie. Je kunt dan veel meer computers tegelijkertijd bereiken.”

PowerShell en WMI

Er zijn meerdere methodes om een bestandsloze aanval uit te voeren, zoals Beek eerder al uitlegde. Maar wat je vaak ziet, is dat een bestaand onderdeel van Windows wordt misbruikt om die code uit te voeren. Eén tool komt daarbij heel prominent naar voren in de strijd tegen bestandsloze malware. “PowerShell-aanvallen komen heel vaak voor”, zegt Beek. “Een aanval bestaat dan vaak uit een Base64-decode. Of er wordt een spatie geplaatst in een http-string in de code, zodat die niet opvalt als hyperlink.” Op die manier verhult de code voor virusscanners wat er precies gebeurt. Als PowerShell ineens contact legt met een server is dat namelijk al snel vreemd en verdacht, maar als je die code eerst verbergt valt dat wel mee.

©PXimport

Naast PowerShell is ook Windows Management Instrumentation (WMI) populair. Het zijn tools die toegang hebben tot diepgaande onderdelen van het Windows-ecosysteem en die dus veel zwakheden in het OS kunnen misbruiken. En, ook handig, het zijn tools die op elke Windows-computer staan. Dat maakt het überhaupt al heel makkelijk om zulke virussen in elkaar te knutselen, want ze kunnen op vrijwel elke geïnfecteerde pc toeslaan. Voor PowerShell geldt bovendien dat het in het bedrijfsleven nagenoeg onmisbaar is, voegt Beek toe.

Macro’s in Word-documenten

Het mag allemaal best geavanceerd klinken, maar zo geraffineerd hoeft een aanval niet te zijn om een systeem te infecteren. In de meeste gevallen gaat het om behoorlijk generieke aanvallen, zegt Beek. “Dat zijn aanvallen die gewoon via een document met een macro worden uitgevoerd.”

Voor wie op de hoogte is van cybercrime zal de aanvalsmethode bekend voorkomen. Een aanvaller stuurt een document per e-mail naar een potentieel slachtoffer. Als die het document opent lijkt het leeg, maar, zo staat er, de tekst wordt leesbaar als er macro’s worden ingeschakeld. Het virus zit in die macro’s en kan dan al snel toeslaan. De methode is effectief. “Hele volksstammen klikken erop”, zegt Beek. “Ik vermoed dat het in 80 tot 90 procent van de aanvallen om zo’n aanval met een document met macro’s gaat.”

Wel zien beveiligingsbedrijven tegelijkertijd een toename in aanvallen via RDP (Remote Desktop Protocol). Daarmee kunnen computers op afstand worden bestuurd, wat vooral in bedrijven veel voorkomt.

Naast macro-aanvallen via phishing volgt de opkomst van bestandsloze malware ook andere trends op het gebied van malwareontwikkeling. Malvertising is bijvoorbeeld een methode die nog af en toe wordt gespot. Daarbij wordt malware verspreid via een geïnfecteerd advertentienetwerk. Malvertising komt wel steeds minder voor, omdat steeds meer internetgebruikers een adblocker gebruiken en omdat websites in toenemende mate beter toezicht houden op de websites die zij tonen.

©PXimport

Ransomware en cryptojacking

Bestandsloze infecties komen voor over het hele spectrum van cybercrime. Het is niet voorbehouden aan één soort virus, dus het wordt niet alleen gebruikt om bijvoorbeeld ransomware te versturen. Beek: “Je ziet dat fileless malware in het begin vooral groot was bij wat we ‘nation states’ noemen, staatshackers die namens een land ergens een aanval uitvoeren. Aanvankelijk gebeurde dat voor spionage, inmiddels ook steeds vaker voor sabotage.” WannaCry en (Not)Petya zijn voorbeelden van zulke sabotagemalware, al is het niet zeker dat in al die gevallen bestandsloze malware werd gebruikt.

Er zijn wel gevallen bekend van ransomwareaanvallen waarbij een bestandsloze infectie de oorzaak was. Begin dit jaar ontdekten beveiligingsbedrijven zoals McAfee bijvoorbeeld de Anatova-ransomware die de methode inzette, en in 2017 en 2018 werd een dergelijke infectie ook al gebruikt om een cryptominingaanval op te zetten tegen bedrijven. Maar de aanvallen gaan nog langer terug: in 2003 werd de Slammer-worm ontdekt die SQL-injecties via het werkgeheugen uitvoerde.

Een ander bekend voorbeeld is Kovter, een zogenaamd scareware-politievirus. Het virus begon als een grote pop-up die werd geactiveerd als een gebruiker bestanden downloadde. De pop-up leek afkomstig van de politie en maande gebruikers een boete te betalen voor het downloaden, meestal in bitcoins of cadeaukaarten. Het lijkt qua werking veel op het Ukash-politievirus dat in 2012 en 2013 rondging. Onderzoekers van Trend Micro ontdekten dat de malware een paar jaar geleden evolueerde en bestandsloos werd. Beek: “Bestandsloze virussen zijn slechts een manier om een aanval te maskeren.” Wat voor aanval dat dan precies is, is minder belangrijk; het kan alles zijn waarvoor je een virus zou inzetten.

Opsporen

Dat maakt het veel lastiger om zulke malware te detecteren. Traditionele antivirus probeert malware tegen te houden op basis van inhoud: wat zit er in een bestand of een datapakketje, en is dat bekend of verdacht? Bij bestandsloze malware is het veel belangrijker naar gedrag te kijken, zegt Beek. “Je stelt dan de vraag: ‘Klopt dit gedrag wel? Is dit logisch?’ Als je bijvoorbeeld ziet dat iemand een e-mail opent, dat een minuut later PowerShell wordt geopend en daarna internetverkeer naar buiten gaat, dan is dat natuurlijk verdacht.” Beveiligingsbedrijven zien veel heil in machine learning, dat steeds beter wordt in het detecteren van zulk verdacht gedrag.

Bestandsloze malware brengt een extra probleem met zich mee. Omdat er niets op de harde schijf wordt geplaatst, is het in veel gevallen ook lastig om achteraf aan opsporing en identificatie te doen.

“Het is sowieso al een probleem dat een computer aan moet blijven staan, voordat je die gaat onderzoeken”, zegt Beek. En hoewel veel gewone gebruikers hun computers lang niet altijd afsluiten, is dat wel een van de eerste dingen die een systeembeheerder doet als hij verdachte activiteit spot.

Dat maakt het volgens Beek ook heel moeilijk om specifieke daders aan te wijzen. “Attributie, zoals we dat noemen, is soms erg lastig. Zeker als iemand alleen scripts uitvoert via PowerShell, dan is het heel moeilijk te achterhalen wie zo’n aanval heeft uitgevoerd. Misschien kun je wel wat sporen vinden op de machine zelf, zoals event logs, maar je bent altijd afhankelijk van de context.” Daarmee doelt hij vooral op andere activiteit op de machine die mogelijk iets kan zeggen over een aanval of over andere apparaten op het netwerk waar meer informatie te vinden is over een aanval.

Net zoals bij andere soorten malware spelen hackers ook in dit geval een kat-en-muisspel met onderzoekers en malwarebestrijders. “Criminelen doen steeds meer moeite om lagen van obfuscatie toe te voegen, manieren om malware te verbergen voor scanners. Op die manier kunnen ook nieuwe technologieën zoals machine learning ze niet zomaar meer detecteren. Het blijft een spel.” Ondertussen blijft het advies van kracht dat beveiligingsexperts bij elke nieuwe dreiging herhalen: update systemen, open geen vreemde links of documenten, en denk logisch na voor je iets opent.

▼ Volgende artikel
Kan een Quooker op elke plek in de keuken? Dit moet je weten voor installatie
© Quooker
Huis

Kan een Quooker op elke plek in de keuken? Dit moet je weten voor installatie

Een Quooker is handig, veilig en energiezuinig. Maar voordat je zo'n systeem in huis haalt, is het goed om te weten of je keuken er eigenlijk wel geschikt voor is. Kan een Quooker zomaar onder elke gootsteen worden geplaatst? Past het reservoir altijd in het kastje? En hoe zit het met stroom, ventilatie en leidingen? In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten.

Quooker (laten) installeren? Dan moet je hieraan denken:
  • Ruimte onder de spoelbak
  • Stopcontact en stroomvoorziening
  • Ventilatie in het keukenkastje
  • Bereikbaarheid van de waterleidingen
  • Situaties waar extra aandacht nodig is

Lees ook: Hoe werkt een Quooker eigenlijk?

Ruimte onder de spoelbak

Het hart van een Quooker-systeem is het reservoir. Dit staat in het keukenkastje onder de kraan en neemt daar de nodige ruimte in. Het PRO3-reservoir, dat alleen kokend water levert, is 47 cm hoog en heeft een diameter van 15 cm. Het COMBI(+)-reservoir, dat ook warm water levert, is iets groter: 49 cm hoog en zo'n 20 cm in diameter.

Bij sommige Quooker-kranen, zoals de Flex, komt er ook een uittrekbare slang onder het aanrechtblad te hangen. Houd in dat geval rekening met extra ruimte: zo'n 40 cm hoogte onder het blad is wenselijk.

Heb je gekozen voor een Quooker met CUBE, waarmee je ook gekoeld en bruisend water kunt tappen? Dan komt er een aparte koelunit én een CO₂-cilinder bij. Die nemen extra ruimte in beslag: de koelunit is vergelijkbaar met het reservoir, en de cilinder is ongeveer zo groot als een wijnfles. Controleer dus vooraf of je keukenkastje groot genoeg is – zeker als je ook al een COMBI-reservoir gebruikt.

Een vaak onderschat aandachtspunt is de positie van de spoelbak. Die hangt in veel keukens diep in het aanrechtblad en kan deels in het kastje uitsteken. Hierdoor blijft er minder bruikbare ruimte over voor het reservoir. Ook aanwezige sifons of lades kunnen in de weg zitten. Heb je een uittreklade in plaats van een kastdeurtje? Dan is de kans groot dat er maatwerk nodig is of dat de lade niet meer bruikbaar is.

💡 Tip: meet het kastje goed op en controleer niet alleen de vrije hoogte, maar ook de diepte, breedte en de plek van afvoerbuizen.

©Paul Bradbury/KOTO

Stopcontact en stroomvoorziening

Een Quooker werkt op elektriciteit. Je hebt dus altijd een geaard stopcontact nodig in het keukenkastje. Dat stopcontact moet goed bereikbaar zijn en bij voorkeur vrij van andere apparaten. Gebruik geen verlengsnoer of stekkerblok: het systeem staat permanent onder stroom, en goede aarding en beveiliging zijn cruciaal.

Het stroomverbruik hangt af van het type reservoir. Een PRO3 heeft gemiddeld een vermogen van zo'n 1600 watt; een COMBI of COMBI+ kan pieken tot 2200 watt. In keukens met meerdere zware apparaten op één groep (zoals een inductiekookplaat, vaatwasser of oven) is het verstandig om een aparte groep voor de Quooker te overwegen.

Let op: in oudere woningen zijn er soms geen stopcontacten onder het aanrecht. Dan moet er een elektricien aan te pas komen.

Ventilatie in het keukenkastje

Hoewel een Quooker goed geïsoleerd is en weinig warmte afgeeft tijdens normaal gebruik, blijft ventilatie belangrijk. Zeker bij een COMBI(+) of wanneer je het systeem uitbreidt met een CUBE voor gekoeld en bruisend water, is goede luchtcirculatie in het kastje nodig.

De warmte die vrijkomt moet weg kunnen. Anders ontstaat er risico op condensvorming of oververhitting. Ventilatieroosters in het deurtje of in een zijwand van het kastje bieden een eenvoudige oplossing. Bij onvoldoende ventilatie kan de werking van het systeem minder efficiënt of instabiel worden.

Bereikbaarheid van de waterleidingen

Een Quooker wordt in ieder geval altijd aangesloten op de koudwaterleiding. Bij een COMBI-reservoir volstaat alleen een koudwateraansluiting. Kies je voor een COMBI+, dan zijn zowel koud- als warmwateraansluiting vereist. De leidingen moeten goed bereikbaar zijn en zich bij voorkeur in hetzelfde kastje bevinden. Soms is een verlengset nodig, bijvoorbeeld in oudere of afwijkende keukenopstellingen.

Tijdens het opwarmen loost het reservoir een kleine hoeveelheid expansiewater. Daarom moet het systeem altijd op een afvoer worden aangesloten, via de meegeleverde inlaatcombinatie en afvoerslang. Idealiter ligt deze afvoer lager dan het reservoir.

©Quooker

Situaties waar extra aandacht nodig is

In sommige keukens vraagt de installatie van een Quooker om extra voorbereiding: Carrouselkasten: weinig vlakke wandruimte voor het plaatsen van een reservoir of CUBE. Kastjes met volledig uittreklades: leiden vaak tot conflicten met het reservoir of de afvoer. Granieten of stenen werkbladen: voor het boren van het kraangat is speciaal gereedschap nodig. Dichte plinten of gesloten kastfronten: ventilatieroosters zijn dan onmisbaar.

Samenvattend

Een Quooker kan in de meeste keukens worden geplaatst, maar niet zonder voorbereiding. Controleer of er voldoende ruimte is onder de spoelbak, of er een geaard stopcontact beschikbaar is, en of de leidingen en afvoer goed bereikbaar zijn. Denk ook aan ventilatie en houd rekening met extra ruimte bij kranen met een uittrekslang.

Twijfel je of jouw keuken geschikt is? Laat je goed voorlichten door je keuken- of witgoedspecialist Dan kun je altijd een installateur inschakelen voor een keukenscan of een vrijblijvende beoordeling vooraf. Zo weet je zeker dat de montage soepel verloopt – en kun je straks probleemloos genieten van kokend water uit de kraan.

▼ Volgende artikel
Zo stel je een afbeeldingswachtwoord in op Windows
© sopix - stock.adobe.com
Huis

Zo stel je een afbeeldingswachtwoord in op Windows

Om de toegang tot je pc te beveiligen, denk je meestal aan een wachtwoord of pincode. Maar het is ook mogelijk om als slot een zelfgekozen afbeelding te gebruiken waarop je specifieke bewegingen uitvoert.

In dit artikel lees je hoe je een afbeelding gebruikt als wachtwoord voor Windows:

  • Open de Aanmeldingsopties in Instellingen
  • Kies een afbeelding en voer de gewenste gebaren uit
  • Verwijder of wijzig de afbeelding als het niet goed werkt

Eenmaal ingelogd is vergrendelen nog steeds handig: Verboden toegang voor onbevoegden: zo vergrendel je je pc

Aanmeldingsopties

Zo’n afbeeldingswachtwoord in Windows 11 is vooral interessant als je een pc met een touchscreen hebt. De gebaren die je op de afbeelding uitvoert, kunnen het trekken van lijnen, cirkels of tikbewegingen zijn. Dit heeft enkele voordelen. Met een persoonlijke afbeelding maak je de computer weer iets meer persoonlijk. Bovendien is een afbeeldingswachtwoord moeilijker te raden, omdat de gebaren op een specifieke afbeelding plaatsvinden. Ook kan dit een oplossing zijn voor mensen die moeite hebben met het onthouden van wachtwoorden. Uiteraard moet je de gebaren telkens op de correcte plaatsen en in de juiste volgorde uitvoeren. En je let er natuurlijk op dat niemand je gebaren kan zien.

Om een afbeeldingswachtwoord in te stellen, open je met Windows-toets+I het instellingenvenster van Windows en ga je naar Accounts / Aanmeldingsopties.

Ga via de instellingen naar de aanmeldingsopties.

Afbeelding en gebaren

Vervolgens selecteer je Afbeeldingswachtwoord en klik je op Toevoegen om het proces te starten voor het aanmaken van een afbeeldingswachtwoord. Eerst moet je het huidige wachtwoord invullen. Daarna klik je op Afbeelding kiezen om het plaatje te selecteren dat je wilt zien bij het aanmelden. Klik op Deze afbeelding gebruiken.

Vervolgens moet je drie gebaren uitvoeren op de afbeelding. Teken rechtstreeks op het scherm. In het volgende scherm moet je deze drie gebaren herhalen ter bevestiging. Je kunt altijd opnieuw beginnen door op de knop Opnieuw te klikken. Ben je klaar, dan klik je op Voltooien. Je ontvangt de melding De installatie is gelukt. Wanneer je je de volgende keer aanmeldt op je pc, dan zie je de afbeelding die je daarnet hebt geselecteerd.

Selecteer eerst de afbeelding waarop je de gebaren wilt toepassen.

Verwijderen en wijzigen

Wil je het afbeeldingswachtwoord later alsnog verwijderen, dan ga je weer naar Instellingen / Accounts / Aanmeldingsopties / Afbeeldingswachtwoord en klik je op Verwijderen. Ook wanneer je problemen ondervindt bij het ontgrendelen van Windows 10 en 11, kun je beter het afbeeldingswachtwoord wijzigen. In dat geval selecteer je op dezelfde plaats de optie Wijzigen.

Je kunt altijd het afbeeldingswachtwoord aanpassen of verwijderen.

Watch on YouTube