Geen wolkje aan de lucht bij scherpere satellietbeelden Google Maps

Google heeft een aantal updates doorgevoerd voor Google Maps en Google Earth. Zo zijn de satellietbeelden van beide diensten op alle platforms nu in hogere resolutie te aanschouwen, zijn de wolken verwijderd en heeft de Google Earth-app voor iOS Street View gekregen.

Google Earth en Google Maps gebruiken dezelfde satellietbeelden en die zijn nu een stukje scherper geworden. De nieuwe foto’s hebben bij elkaar 800.000 megapixels en beslaan honderden terabytes aan data. De toegepaste resolutie staat gelijk aan ongeveer één pixel per vijftien meter.

De nieuwe foto’s zijn genomen met een satelliet genaamd Landsat 7. De beelden van deze satelliet zijn scherper dan voorheen het geval was. Daarnaast heeft Google nu de zelf ontwikkelde Planetary Time Machine-technlogie toegepast. Daarmee wordt de aarde gemonitord en wanneer er een deel wolkenvrij is, wordt er een foto gemaakt van dat stukje aardkloot. Daardoor zijn vrijwel alle satellietbeelden vrij van wolkenmassa. Alleen gebieden waar de gehele tijd wolken aanwezig waren tijdens het scannen met de Planetary Time Machine-technologie hebben nog hier en daar een toefje wolk.

Hoewel Google Maps voor iOS nog altijd geen Street View heeft, wat eerder wel het geval was toen Google Maps nog standaard op de iPhone meegeleverd werd, is de iOS-app Google Earth nu wel voorzien van deze feature. Daarnaast heeft Google Earth 7.1 zowel voor Android als voor iOS een strakkere interface gekregen. In de nieuwe GUI kunnen ‘lagen’ die over de kaarten gelegd kunnen worden, zoals Wikipedia, foto’s en 3D-gebouwen eenvoudig aan en uit worden gezet.

Bron: Google Latlong Blog

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000