Facebook mogelijke overnamekandidaat Blackberry

De toekomst van Blackberry is en blijft vooralsnog onduidelijk. De geplande overname door investeringsgroep Fairfax gaat niet door, vanwege de gekelderde waarde van het bedrijf. Nu blijkt sociale netwerkgigant Facebook interesse te hebben in de smartphonefabrikant.

Facebook heeft tot nu toe weinig succes gehad op smartphonevlak. Zo hebben de speciale Facebook-HTC-smartphones dramatisch verkocht en is de Facebook Home-schil voor Android ook nog geen succes. Facebook zou nu een oogje hebben op Blackberry; topmannen van beide bedrijven zijn in overleg om mogelijkheden te verkennen. De vraagprijs van Blackberry, om en nabij de $4 miljard, zal in ieder geval geen struikelblok zijn voor Facebook. Facebook wil dolgraag een vastere voet in de mobiele markt, aangezien inkomsten uit mobiele advertenties inmiddels verantwoordelijk zijn voor 41 procent van de omzet. Een eigen besturingssysteem zou Facebook mogelijkheden geven die het op iOS, Windows Phone en Android niet heeft.

Tegelijkertijd lijken Blackberry-klanten, die voornamelijk in de zakelijke hoek zitten, niet de meest logische Facebook-gebruikers. Ook zal een overname op korte termijn niets veranderen aan de enorme hoeveelheden cash die Blackberry op dit moment bloedt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000