Dit zijn de beste gadgets van 2020

© PXimport

Dit zijn de beste gadgets van 2020

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 30 december 2020 - 07:00

Aangepast: 25 november 2022 - 10:42

Justin Doornekamp

De maand december is altijd een goede tijd om terug te blikken en de balans op te maken. Er zijn afgelopen jaar heel wat toffe gadgets de revue gepasseerd, maar je moet wel erg diepe zakken hebben om alles in huis te halen. Daarom hebben we de beste gadgets van 2020 voor je op een rijtje gezet om de keuze wat makkelijker te maken.

1. Apple Watch Series 6

Apple liet er dit jaar geen gras over groeien en fans konden hun hart ophalen aan onder meer nieuwe iPhones, Macs, nieuwe besturingssystemen en de Apple Watch Series 6. Het slimme horloge werd nog verder verbeterd, met onder meer een snellere processor en een saturatiemeter om het zuurstofgehalte in je bloed te meten. Met de laatstgenoemde functie speelde Apple slim in op de actualiteit: in deze corona-tijden is de saturatiemeter een gewilde functie omdat een te lage saturatiewaarde erop kan duiden dat er iets aan de hand is. In onze Apple Watch Series 6 review oordeelden we dat de verregaande integratie met iOS en vooral de moeiteloze en logische werking de Apple Watch 6 veruit de beste allround smartwatch maken.

© PXimport

2. Nintendo Game & Watch: Super Mario Bros.

Mario is 35 jaar geworden en dat kon Nintendo niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom werd er in november een handheld uitgebracht gebaseerd op de oorspronkelijke Game & Watch-systemen uit 1980. Voor een prijs van krap 70 euro kun je niet alleen Super Mario Bros. opnieuw beleven, maar ook het extreem pittige Super Mario Bros: The Lost Levels en een Mario-versie van Ball. Het apparaatje is extreem licht en past gemakkelijk in je binnenzak, waardoor de nieuwe Game & Watch een aardig alternatief biedt als de accu van je Switch weer eens leeg is.

© PXimport

3. LARQ Bottle Zelfreinigende Waterfles

Ben jij tijdens de coronacrisis ook meer gaan sporten, dan zul je de LARQ Bottle wel kunnen waarderen. Hoe grondig je je waterflesje ook reinigt na het sporten, je voorkomt nooit helemaal dat het flesje op een gegeven moment verschrikkelijk gaat stinken. Daar werd afgelopen jaar iets op bedacht, namelijk de LARQ Bottle, een fles die zowel de waterfles als het water met één druk op de knop reinigt. Daarmee zou 99,9999% van de bacteriën worden gedood (aldus de makers), hetgeen in deze tijd geen overbodige luxe is. Bovendien houdt het flesje koude dranken tot 24 uur lang koud en warme dranken tot 12 uur warm.

© PXimport

4. Sonos Arc

Sonos kwam dit jaar met een nieuwe line-up speakers en de slimme Arc soundbar springt direct in het oog. Sonos belooft een geluid van bioscoopkwaliteit, met acht woofers en de ondersteuning van Dolby Atmos, een nieuwe standaard die surround sound naar een hoger niveau tilt (hoewel veel tv’s, maar ook series en films zelf, de techniek nog niet ondersteunen). Dankzij het stijlvolle design, past de soundbar bovendien in iedere huiskamer. De Arc werd door ons al uitvoerig getest.

© PXimport

5. Cowboy e-bike

De coronacrisis heeft er ook voor gezorgd dat meer mensen gingen fietsen. Vooral de verkoop van e-bikes schoot de lucht in. Een elektrische fiets is allang niet meer die saaie Stella-fiets voor gepensioneerden, zo bewijst het Belgische Cowboy, dat dit jaar de derde versie van zijn populaire e-bikes lanceerde. De Cowboy-fiets ziet er strak uit, heeft een fijne trapondersteuning en rijdt daardoor als een zonnetje. Bovendien is het prijskaartje aantrekkelijk ten opzichte van vergelijkbare fietsen.

© PXimport

6. Osmo Pocket 2

GoPro is lang niet het enige bedrijf dat kwalitatief goede camera’s maakt die tegen een stootje kunnen. De recent uitgebrachte Osmo Pocket 2 is de opvolger van een al succesvolle 4K-camera en past nog steeds perfect in je hand, tas of rugzak, waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen. Dankzij de zogenoemde gimbal met drie assen, stabiliseert de camera, waardoor de Osmo Pocket zich net als de GoPro perfect leent voor het filmen van bijvoorbeeld een hobbelige fietsrit. De meegeleverde AI Editor zet daarnaast al je filmpjes automatisch om in een professionele film, inclusief overgangen en muziek.

© PXimport

7. Razer Seiren Mini

Ben je afgelopen jaar aan het streamen geslagen, podcasts gaan opnemen of ASMR-video’s in gaan spreken? Het maakt niet uit: je zult in ieder geval een goede microfoon nodig hebben. Razer, bekend van onder meer gaminglaptops, bracht recent de Seiren Mini uit, een compacte microfoon die je gemakkelijk overal mee naar toe neemt. De Seiren kan opnames van hoge audiokwaliteit maken, terwijl de Super Cardioid-technologie ervoor zorgt dat achtergrondgeluiden bijna niet te horen zijn.

© PXimport

8. iRobot Roomba s9+

Heb je anno 2020 nog steeds geen robotstofzuiger? Doe jezelf een plezier en ga voor de Roomba s9+. In tegenstelling tot veel andere robotstofzuigers is het paradepaardje van iRobot niet rond, maar heeft het een D-vorm, waardoor de robot beter in de hoeken komt dan andere stofzuigers. Een groot pluspunt is dat de Roomba s9+ zelf zijn stofreservoir leegt in het laadstation, waarna het stof in een stofzuigerzak belandt, dus hier heb je geen omkijken meer naar. Dit gemak komt evenwel tegen een ietwat hoge prijs van krap 1.400 euro.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000