De beste smart home producten van 2019

© PXimport

De beste smart home producten van 2019

Geplaatst: 30 december 2019 - 08:18

Aangepast: 24 november 2022 - 13:46

Roel Stortelder

Slimme apparaten waren misschien wel de grootste hype van 2019. Van deurbellen tot digitale assistenten, in vrijwel elk huis is een slim apparaat te vinden. Vandaag bespreken we de beste smart home producten van het afgelopen jaar.

Google Nest Hub

Smart speakers zoals de Google Home Mini vind je in steeds meer huishoudens terug, maar het gebrek aan visuele informatie is een flinke beperking. Sommige informatie wordt nou eenmaal beter overgedragen in de vorm van geschreven tekst, een plaatje of zelfs een filmpje. De Google Nest Hub voegt een beeldscherm en camera toe, waardoor het apparaatje opeens veel meer functionaliteit heeft gekregen. De integratie met Google Nest maakt dit ook de ideale basis voor Google’s smart home camera’s en deurbellen.

© CIDimport

Nest Hello

Eén van de vele apparaten die je in combinatie met de Google Nest Hub kan gebruiken is de Nest Hello deurbel. Naast de bekende features zoals een camera waarmee je kunt zien wie er voor je deur staat en de optie om de deurbel als beveiligingscamera te gebruiken, biedt de Hello nog een extra. Deze deurbel is namelijk in staat om gezichten te herkennen en kan je een berichtje sturen als een bekend persoon voor je deur staat. Anders dan bij veel andere camera’s met gezichtsherkenning, bouwt de Nest Hello een eigen database van gezichten op zonder de hulp van een internet-database.

Philips Hue

Er zijn tientallen merken die elk hun slimme verlichting hebben uitgebracht, maar de Hue-lampen van het Nederlandse merk Philips zijn nog altijd koning. De lampen hebben een hoge helderheid en prachtige kleuren, maar het grootste voordeel zit hem in de besturing. De integratie met onder andere Google Assistant en IFTTT maken deze lampen zeer veelzijdig, maar ook de app van Philips zelf voegt enorm veel functionaliteit toe. Synchroniseer bijvoorbeeld de kleur van de lampen met je televisie waardoor de beelden van je nieuwe 4K-televisie nog meer impact hebben. Ook tijdens de feestdagen zijn de Hue lampen een leuke gadget. Gebruik de lampen bijvoorbeeld als kerstverlichting of simuleer via de app vuurwerk zodat je tijdens de jaarwisseling de kou niet in hoeft.

Alro Pro 3

De Alro Pro 3 is de beste smart home camera van het moment. De camera’s zijn niet goedkoop, maar de vele mogelijkheden en beeldkwaliteit maken deze camera toch het overwegen waard. De Pro 3 is geschikt voor binnen- en buitengebruik en kan gevoed worden met een kabel, maar ook met de meegeleverde accu die de camera tot 6 maanden van stroom kan voorzien. De lange accuduur is mogelijk doordat de camera pas aan slaat als er beweging wordt gedetecteerd. Hierdoor wordt er niet overbodig veel informatie opgeslagen en bespaart de camera uiteraard ook veel stroom.

TP-Link Kasa Smart Plug

De simpelste gadget in onze top-5 komt van TP-Link. De Kasa Smart Plug verandert je stopcontact in een mum van tijd in een slimme versie met WiFi-integratie. Alle apparaten die je er in prikt kun je dan in- en uitschakelen via je digitale assistent of integreer de Kasa met andere smart home apparaten via IFTTT voor nog veel meer functionaliteit. Zet bijvoorbeeld het koffiezetapparaat aan als je wekker gaat of ontkoppel je gevoelige elektronica van het stroomnet bij onweer.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000