De beste gratis digitale kerstkaartjes verstuur je hier

Over twee dagen is het al Kerst en misschien heb je nog geen tijd gehad om een echt kaartje naar vrienden, familie of collega's te sturen. Het is nog niet te laat en met een digitale kerstkaart maak je alsnog sier bij de ontvanger. PCM heeft een overzicht van de leukste e-card sites voor je.

GoCards

Even snel een kaartje sturen zonder al te veel gedoe kan met GoCards. Je kiest uit een aantal standaardafbeeldingen en kerstgroeten, voert een boodschap in en vervolgens een of meerdere ontvangers. Let erop dat de site automatisch het vinkje 'Aanmelden voor de nieuwsbrief' heeft ingeschakeld. Wil je niet elke keer een nieuwsbrief ontvangen, dan moet je dit vinkje uitschakelen.

Handig is dat je meerdere ontvangers van het digitale kaartje kunt opgeven en dat het mogelijk is om een kaartje anoniem te versturen: ook leuk voor Valentijn. Ook kun je een ontvangstbevestiging ontvangen. Als je een gratis account aanmaakt, kun je al je kaartjes en geadresseerden ook bewaren via je account.

www.gocards.nl


Kerstkaartenhuis

Op deze site vind je een aantal 'commerciële' kerstkaarten, zoals exemplaren van Disney, Bert en Ernie en Winny the Pooh. Zo te zien gaat het hier om ingescande kerstkaarten dus of dat wel helemaal is toegestaan, is de vraag. Wel is het eenvoudig om een kaartje te sturen: je geeft je eigen naam op, een bericht dat je onder je kaart wilt zetten en de naam en het e-mailadres van de ontvanger. Na op de knop verzenden te hebben geklikt, wordt je kaartje direct verstuurd.

www.kerstkaartenhuis.nl


Hallmark e-card

Een van de meest bekende kaartendiensten is die van Hallmark, ook in de winkel natuurlijk ruim vertegenwoordigd. Op de site vind je onder de knop E-Cards dan ook tal van voorbeelden. Het leuke van Hallmark is dat de e-cards complete animaties zijn. De ontvanger krijgt een link naar de e-card die wordt gehost op de site van Hallmark en wordt direct afgespeeld.

www.hallmark.nl


XLcards

Op de website van XLcards vind je tal van originele Kerstkaarten die door verschillende artiesten zijn ontworpen. Je kunt kiezen uit zo'n 40 verschillende Kerstkaarten, die allemaal recentelijk lijken te zijn toegevoegd. Klik op een kaart naar keuze en je krijgt direct een groot voorbeeld te zien. De meeste kaartjes kun je bovendien vanuit een digitale enveloppe sturen, die wordt geopend als de ontvanger erop klikt. Om een kaart aan te passen moet je een account aanmaken, maar je kunt wel direct versturen zonder account. Handig daarbij is dat je een datum en tijdstip kunt opgeven wanneer de kaart moet worden verstuurd. Zo kun je je Kerstgroet tot op het laatste moment uitstellen.

www.xlcards.com


Original Cards

Deze wat eenvoudig uitziende website biedt een scala aan diverse Kerst- en Nieuwsjaarwensen, zelfs heuse 3D-kaartjes kun je versturen, waarbij je met de muis de sneeuw kunt laten dwarrelen. De site is wat lastig navigeren, als je een kaartje hebt geselecteerd uit de grote selectie, dan moet je eerst helemaal naar onder scrollen en op de knop 'Volgende stap - mail' klikken. Deze kleine knop staat rechts onderin. Daarna kun je een ontvanger toevoegen: meerdere ontvangers opgeven is niet mogelijk, maar daardoor maak je je kaart natuurlijk wel persoonlijker. In de volgende stap kun je een muziekje onder je kaartje zetten en heb je daar de keuze uit een groot aantal (Kerst)hits. Helaas niet de originele, maar een soort Karaoke-versie. In de stap hierna maak je een boodschap, die je zelfs helemaal compleet kunt opmaken met kleurtjes en vette of schuine tekst. In de laatste stap geef je op of je op de hoogte wilt worden gehouden van de ontvangst van de e-card en welke dat de kaart moet worden verstuurd. Kortom: een van de betere e-cards sites, alleen jammer dat de website niet uitblinkt in overzichtelijkheid.

www.original-cards.com


Echt kaartje sturen

Niets is natuurlijk leuker dan een echt kerstkaartje sturen of krijgen. Niet getreurd: het kan nog uiterlijk vandaag! Let wel dat de posterijen het ongetwijfeld erg druk zullen hebben de komende dagen, dus hoe eerder je ze verstuurt, hoe groter de kans dat ze ook op tijd bij de ontvanger in de bus liggen. Maar mocht dat niet meer lukken, dan heb je met de bovenstaande e-card-sites nog een troef achter de hand!

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000