'Broekzak-pc' Ockel Sirius B Black Cherry nu op Kickstarter

We kennen de vertrouwde desktopcomputer en tegenwoordig ook de mini-pc in de vorm van een usb-stick. Ergens daar tussenin bestaat de Ockel Sirius B, met het formaat van een smartphone of externe schijf. Nu wordt er gewerkt aan een opvolger.

Middels een crowdfundingcampagne op Kickstarter hopen de Nederlandse makers 45.000 euro op te halen voor de productie van de Ockel Sirius B Black Cherry, die zijn naam dankt aan de nieuwe een Intel Cherry Trail x5-z8300 processor. Qua werkgeheugen is gekozen voor een verdubbeling van het aantal RAM, wat nu neerkomt op 4 GB.

De Windows 10-pc is verder uitgerust met een heatsink voor een stille koeling, 64 GB aan interne (flash)opslagruimte (overigens tevens een verdubbeling ten opzichte van zijn voorganger) die uit te breiden is via micro-sd, een hdmi-aansluiting, wifi, twee usb-poorten (2.0 en 3.0), een 3,5 jack-ingang voor audio en Bluetooth-ondersteuning.

Met of zonder Windows 10

De Ockel Sirius B Black Cherry is te bestellen via Kickstarter voor 316 europ inclusief Windows 10-licentie, of voor 258 euro zónder besturingssysteem - dat je dan zelf nog even moet installeren. De 'broekzak-pc' wordt vervolgens in oktober geleverd.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000