Ockel start nieuwe crowdfunding-campagne voor Sirius B

© PXimport

Ockel start nieuwe crowdfunding-campagne voor Sirius B

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 27 juli 2016 - 10:46

Aangepast: 24 november 2022 - 12:04

Lub Snoek

Woensdag 27 juli is de dag dat het Nederlandse bedrijf Ockel start met een crowdfundingcampagne op Kickstarter voor de tweede versie van de Ockel Sirius B, een Windows 10-pc die in je broekzak past.

Eind vorig jaar boekte Ockel al een groot succes door 450.000 dollar op te halen voor de Ockel Sirius B. Met dat bedrag werd de productie gefinancierd en werd tevens een nieuwe versie van de pocket PC ontwikkeld: de Ockel Sirius B Black Cherry. Lees ook: Aan de slag met de Raspberry Pi 3.

Ockel

Het Haagse bedrijf is onderdeel van Avance Internationaal en lanceerde in november 2015 een crowdfundingscampagne voor de Sirius B: een complete Windows 10-pc met de afmetingen en het gewicht van een smartphone. De campagne bleek een enorm succes; binnen 24 uur werd het streefbedrag van 10.000 dollar behaald en werd de eerset productieronde in gang gezet. Een week later stond de teller op 140.000 dollar en begon Ockel, op verzoek van de supporters van het project, met de ontwikkeling van een tweede versie.

© PXimport

Hang de Ockel aan een scherm en je hebt een volwaardige PC.

De Ockel Sirius B Black Cherry is voorzien van een speciaal ontworpen heat sink, 4 GB RAM, 63 GB intern geheugen, een WiFi AC-chip, een USB 3.0 en een USB 2.0 poort. We kunnen de eerste exemplaren van de Black Cherry Editie in oktober verwachten.

Creatief koelen

De Ockel-pc's zijn honderd procent stil, omdat ze niet over een ventilator beschikken. In plaats daarvan heeft de Ockel Sirius B Black Cherry een heat sink. Doordat Ockel inspiratie haalt uit alles wat met de ruimte te maken heeft - de merknaam is afgeleid van Wubbo Ockels, de bekende Nederlandse astronaut - is ook de heatsink op de ruimte gebaseerd. De koeling is ontworpen op basis van het patroon van Canis Major, het sterrenstelsel waar de Sirius B gevonden kan worden.

© PXimport

Het patroon op de Sirius B Black Cherry is gebaseerd op een sterrenstelsel.

Ockel wil de opbrengsten van de Kickstartercampagne gebruiken om de productie op te kunnen schalen en de doorontwikkeling van het merk te financieren. De Ockel Sirius B Black Cherry is te bestellen voor 316 euro (inclusief Windows 10 licentie). Een versie zonder besturingssysteem is ook verkrijgbaar.

TERUG NAAR OCKEL PAGINA

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000