© CIDimport

Actie-RPG in SNES-game stijl

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 16 februari 2012 - 14:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie

De ontwikkelaar van Across Age, FDG Entertainment, is vooral bekend van hun versie van de Bobby Carrot puzzle-games die zij naar de iPhone hebben gebracht. De aankondiging van een actie-RPG in de stijl van de oude SNES-games kwam dan ook redelijk onverwacht. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee.

De iPhone- en iPad-game Across Age wordt vergeleken met de oudere Zelda-games, waarbij je van bovenaf op je personage neerkijkt. Deze game voegt daar echter veel diepere RPG-elementen aan toe en nadat ik het uitvoerig gespeeld heb, moet ik zeggen dat ik het wel grotendeels eens ben met die genoemde vergelijking. De game zit verrassend vol met puzzels, eenvoudige gevechten en interessante elementen als tijdreizen en het tegelijk besturen van meerdere personages. Across Age voelt daarmee als een gloednieuwe 16-bit klassieker.

Unieke vaardigheden

Het grootste gedeelte van het lange singleplayer-verhaal bestuur je twee personages, te weten een zwaardvechter genaamd Ales en de magische Ceska. Je kunt echter maar met één personage tegelijk aanvallen en als je er eentje selecteert als actieve vechter, hobbelt de ander er simpelweg achteraan. Ales en Ceska hebben allebei hun eigen sterke, maar ook zwakke punten. Daarnaast hebben ze beide unieke vaardigheden.

Kortom

Spelers zullen dus moeten wisselen tussen de twee, afhankelijk van de situatie waarin ze zich bevinden. De twee kunnen echter ook opsplitsen, waarna je vanaf een lange afstand heen en weer kunt schakelen om puzzels op te lossen. Accros Age is een goed gemaakt, uniek avontuur en een geweldige kanshebber op de titel 'beste actie RPG van de App Store'.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000