© CIDimport

Juweeltje uit de oude doos

Geplaatst: 25 december 2012 - 14:45

Aangepast: 16 november 2022 - 10:08

Robin Smit

Het lijkt tegenwoordig wel een rage te zijn om oude games nieuw leven in te blazen met een mobiele versie. Na games als Grand Theft Auto Vice City en Carmageddon is het nu de beurt aan de alom geprezen Role Playing Game Baldur's Gate: Enhanced Edition.

Baldur's Gate is een zeer uitgebreide Role Playing Game waarin jij als speler de mogelijkheid hebt om op volledig eigen wijze het verhaal door te spelen. Dit kan namelijk met veel verschillende klassen en spreuken. In totaal moet dit avontuur je zo'n 80 uur aan gameplay opleveren, waardoor je je voorlopig even niet hoeft te vervelen.

De originele versie van Baldur's Gate stamt uit 1998 en dat is helaas erg goed te merken. Zowel de gameplay zelf als de vormgeving lopen ver achter op vergelijkbare games. Dit neemt niet weg dat Baldur's Gate na 14 jaar nog steeds een zeer sterke en uitgebreide game is die voorgoed zijn stempel heeft gedrukt op de game industrie. Wie aan de slag wil gaan met Baldur's Gate zal, met een prijs van €8,99, wel behoorlijk in de buidel moeten tasten.

Kortom

Baldur's Gate: Enhanced Edition is een opnieuw uitgegeven versie van de in 1998 verschenen Role Playing Game Baldur's Gate. De tijd heeft niet stilgestaan en dat is helaas ook duidelijk te merken in de game. Dit neemt echter niet weg dat Baldur's Gate nog steeds een erg interessante game is die je heel wat uurtjes zoet kan houden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000