Acer kondigt op IFA laptops aan voor elk soort gebruiker

© PXimport

Acer kondigt op IFA laptops aan voor elk soort gebruiker

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 4 september 2019 - 07:50

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Randolf Bouwma

Acer pakt altijd flink uit op de IFA-beurs te Berlijn en dat is dit jaar niet anders. Of je nu een goedkope laptop zoekt voor school of een luxer model voor gaming of beeldbewerking, het bedrijf wil voor elk wat wils bieden. Wat zich onder meer uit in nieuwe Chromebooks en nieuwe modellen in de ConceptD-serie. En een peperdure gaming-stoel.

De Chromebooks zijn de goedkoopste optie binnen het Acer-assortiment. Er komen vier nieuwe modellen bij, die onderling subtiel van elkaar verschillen. De Chromebook 315 en 314 variëren bijvoorbeeld niet alleen in schermgrootte - respectievelijk 15,6 en 14 inch. De 315 heeft namelijk als enige van de twee een numeriek gedeelte als onderdeel van het toetsenbord.

Mag het een maatje kleiner, dan is er nog de Chromebook 311. Deze heeft een scherm van 11,6 inch. Ten opzichte van de 315 en 314 is de accucapaciteit lager, het vermogen wordt geschat op zo'n 10 uur terwijl dat bij de duurdere versies 12,5 uur is. Deze laptop is ook als convertible te koop. Dat model heet de Chromebook Spin 311.

Alle vier hebben ze gemeen dat de Google Assistent is ingebouwd. Wat betreft aansluitingen vinden we onder meer twee usb-c én twee standaard usb-poorten terug. Prijzen starten vanaf 279 euro voor de 'gewone' 311 en lopen op tot minimaal 349 euro voor de Spin-variant.

Nieuwe Swift- en ConceptD-serie

Wie toch liever Windows als besturingssysteem gebruikt, kan terecht bij de Swift-serie. Hiervan komen in oktober twee verbeterde versies uit, de 2019-edities van de Acer Swift 5 en Swift 3. Ze worden opnieuw in de markt gezet als de dunste en lichtste laptops van het moment, met een gewicht van minder dan een kilo voor de Swift 5.

Voor beide geldt dat er dit keer gekozen kan worden voor configuraties met een GeForce MX250-videokaart, voor krachtigere grafische prestaties dan de voorgaande edities. Die moesten het nog stellen met geïntegreerde gpu's. Daarnaast is er gekozen voor de nieuwste generatie Intel-processoren. De Swift 3 is vanaf 799 euro te koop, de Swift 5 vanaf 999 euro.

© PXimport

Voor grafische vormgevers is de ConceptD-serie interessant. De displays van deze notebook zijn geoptimaliseerd voor de beste kleurweergave. De ConceptD 9 Pro valt op omdat het scherm als een soort schildersezel is te positioneren, zoals te zien in de afbeelding boven dit artikel. Er zit een Wacom EMR-stulys bij die magnetisch aan de notebook te bevestigen is.

Er komen verschillende versies van uit die ook weer in verscheidene configuraties te bestellen zijn. Niettemin ben je er altijd een flinke duit voor kwijt. De goedkoopste optie is de ConceptD 3 Pro, die kost minimaal 1.399 euro. De ConceptD 9 Pro start pas vanaf 5.999 euro. Daardoor zijn deze modellen met name geschikt voor professionals.

Gamers niet vergeten

Acer slaat ook gamers niet over. Zo is er de Predator Triton 500, een notebook die het verschil wil maken met zijn 300Hz-display. Verder er komen nieuwe modellen uit binnen de Nitro-serie, monitoren met ondersteuning voor G-Sync en tevens hoge verversingssnelheden tot maximaal 240 Hz. Maar het meest tot de verbeelding sprekend is de Predator Thronos Air-gamestoel.

© PXimport

Met recht wordt hier gesproken van een cockpit. Veel onderdelen zijn verstelbaar, waaronder de rugleuning en het bureau-gedeelte waar muis en toetsenbord op rusten. De stoel heeft tevens een massagefunctie. En dat kost dan minimaal € 9.999. Mocht je dat er voor over hebben, houd er dan rekening mee dat je nog niet klaar bent...

De monitoren die je op de afbeelding ziet, zitten namelijk niet bij de prijs inbegrepen. Je kunt er maximaal drie zelf aanschaffen en aan de 'arm' koppelen. De gaming-pc zelf dien je ook zelf te verzorgen. De stoel is uit te breiden met zaken als een koptelefoon-houder én een houder voor je drankje. Ook daarvoor betaal je extra.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000