IFA 2023: Nieuwe stofzuigerrobot van SwitchBot vult zelf water bij

IFA 2023: Nieuwe stofzuigerrobot van SwitchBot vult zelf water bij

Geplaatst: 4 september 2023 - 14:25

Aangepast: 22 september 2023 - 04:37

Mark Gamble

De maker van apparaten voor een slim huis SwitchBot heeft een eigen stofzuigerrobot geïntroduceerd die zelf water kan tappen en is voorzien van een basisstation om zichzelf op te laden.

De SwitchBot S10 is een robotstofzuiger met dweilfunctie die wordt aangestuurd vanuit een basisstation. Via dat basisstation kan de stofzuiger zichzelf opladen. Nu zijn er wel meer van dat soort stofzuigers, maar het feit dat de SwitchBot S10 ook water kan bijvullen door een waterstation dat direct op een afvoer en waterleiding kan worden aangesloten, is wel een nieuw concept.

Bij terugkeer naar het basisstation kan deze het stof uit de robotstofzuiger halen en heeft daarbij een capaciteit om 70 dagen het vuil te bewaren voordat de opslagtank leeg is. op IFA toonde SwitchBot verschillende mogelijkheden om het waterstation aan te sluiten op een bestaande afvoer. Er is in principe alleen maar een enkel slangetje nodig voor de toevoer en afvoer van water, dat slangetje sluit je dan direct aan op het waterstation.

De slimme detectie van de SwitchBot stofzuigerrobot kan zien wanneer 'ie een gladde vloer of tapijt aan het stofzuigen is, en past daar zijn zuigkracht op aan. Bij het dweilen van vloeren kan de robot zijn dweil naar binnen halen als er een vloerkleed of tapijt wordt gedetecteerd. Alle benodigde onderdelen voor het aansluiten op een afvoer en waterpunt worden bij de SwitchBot S10 meegeleverd.

De prijs van dit systeem is overigens niet mis: hij gaat via Kickstarter $ 1199,99 kosten en zal vanaf eind van het jaar beschikbaar zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000