Foscam V8EP: Betaalbare beveiligingscamera met haarscherpe beelden

Foscam V8EP: Betaalbare beveiligingscamera met haarscherpe beelden

Geplaatst: 21 juni 2023 - 08:02

Aangepast: 7 augustus 2023 - 09:36

Partnerredactie

Een beveiligingscamera met een hoge resolutie is voor elke huiseigenaar van grote meerwaarde. Zelfs bij digitaal inzoomen kun je namelijk moeiteloos personen herkennen. De onlangs verschenen Foscam V8EP verstaat dit kunstje vanwege zijn kwalitatief hoogwaardige 8 megapixel-sensor uitstekend. Daarnaast heeft deze slimme Power over Ethernet-camera nog véél meer te bieden.

Partnerbijdrage - In samenwerking met Foscam

Wie op het gebied van huisbeveiliging liever geen concessies doet, vindt in de betaalbare V8EP een betrouwbare partner. Dit product ondersteunt alle functies die je van een moderne videowaakhond mag verwachten. Wat denk je bijvoorbeeld van intelligente alarmopties, persoonsdetectie, tweewegaudio en nachtzicht in kleur? Gebruikers bepalen bovendien zelf hoe ze opnames opslaan. In tegenstelling tot veel hedendaagse camera’s zit je dus niet per se vast aan een betaald cloud-abonnement. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten!

Foscam  V8EP: Betaalbare beveiligingscamera met haarscherpe beelden-54168848

De Foscam V8EP is verkrijgbaar in wit en zwart.

Dezelfde resolutie als Netflix

De meeste bewakingsproducten voor consumenten filmen op een maximale resolutie van 1920 × 1080 pixels. Foscam legt met zijn kersverse V8EP de lat aanmerkelijk hoger. Zo ondersteunt de cmos-sensor een resolutie van maar liefst 3840 × 2160 pixels. Ter illustratie: Netflix toont aan Premium-abonnees exact hetzelfde aantal pixels. Kortom, met de beeldkwaliteit zit het wel goed!

Naast haarscherpe 4K-beelden is de diagonale kijkhoek van 108,5 graden een pluspunt. Hierdoor weet deze weerbestendige camera een groot deel van jouw oprit, terras of tuin in beeld te vangen. Wil je iets van dichtbij bekijken? Geen probleem, want het product ondersteunt 6 keer digitale zoom.

Geen stopcontact nodig

Een gunstige eigenschap is dat je de V8EP niet met het lichtnet hoeft te verbinden. Het betreft namelijk een zogeheten Power over Ethernet-model. Dit houdt in dat een ethernetkabel zowel data als stroom transporteert. Je verbindt deze camera dus slechts met één snoer.  

Hierbij is het wel nodig dat je thuisnetwerk Power over Ethernet (PoE) ondersteunt. Gelukkig klinkt dat ingewikkelder dan het in werkelijkheid is. Wie weet kan jouw huidige router al overweg met deze techniek. Controleer dat in de handleiding of op de productpagina van het netwerkapparaat. Is er geen ondersteuning? Geen zorgen, want je voegt als alternatief via een geschikte netwerkswitch of adapter naderhand PoE-ondersteuning toe.

Deze beveiligingscamera geeft je bij de montage veel vrijheid. Je hoeft tenslotte geen rekening te houden met een nabijgelegen stopcontact of andere voedingsbron.

Voertuig of mens gezien

Het is vervelend wanneer een bewakingscamera bij elke beweging alarm slaat, zoals bij voorbijvliegende insecten, nieuwsgierige huisdieren of bewegende blaadjes. De V8EP heeft geen last van dit euvel, want gebruikers ontvangen alleen relevante pushberichten op hun smartphone. Deze slimme videowaakhond herkent personen en voertuigen. Je ontvangt direct een melding als iemand in beeld komt. Bekijk vervolgens in de Foscam-app de bijbehorende (live-)beelden in 4K-kwaliteit. Dankzij voertuig- en persoonsdetectie heb je geen last meer van overbodige meldingen. Dat geeft meer rust.

Foscam  V8EP: Betaalbare beveiligingscamera met haarscherpe beelden-54169036

Nachtzicht in kleur

Als je weleens naar het televisieprogramma Opsporing Verzocht kijkt, zie je regelmatig schimmige zwart-witbeelden van nachtelijke opnames voorbijkomen. Zo’n onduidelijke video maakt het natuurlijk lastig om iemand te herkennen. De V8EP doet dat een stuk beter. Zodra de beveiligingscamera in het holst van de nacht een insluiper detecteert, gaan er vier felle leds branden. Op die manier filmt de lens alles in kleur. De leds zijn ook handmatig te activeren. Voor jezelf is deze functie ook handig. Vanwege de veredelde nachtlamp kun je ’s avonds laat bij thuiskomst je sleutel makkelijker in het slot steken.

Foscam  V8EP: Betaalbare beveiligingscamera met haarscherpe beelden-54168846

Zie je op een dag daadwerkelijk een potentiële inbreker in de Foscam-app? Tik dan op het zwaailicht-pictogram. De V8EP laat een oorverdovende sirene van honderd decibel horen. Verder kun je ook op afstand met iemand communiceren. Vertel zo bijvoorbeeld aan bezoekers of pakketbezorgers dat je niet thuis bent. Deze functie werkt erg simpel. Tik onder de liveweergave op het telefoon-pictogram en begin met praten.

Mis nooit een moment

Veel recente beveiligingsproducten nemen uitsluitend op zodra de camera beweging opmerkt. Meestal belanden opnames van gebeurtenissen daarna op een onlineserver. Hierin schuilt een gevaar. Als de bewegingssensor het onverhoopt laat afweten, blijf je met lege handen achter. In dat geval kun je bij een inbraak of andere gebeurtenis de benodigde video niet terugkijken.

Het is veiliger om continu opnames te maken. Met de V8EP weet je zeker dat je geen belangrijke voorvallen mist. Beslis bovendien zelf hoe je de video’s bewaart en voorkom je zo de maandelijkse kosten van een cloudabonnement.

Het product ondersteunt alle gangbare opslagmethoden. De makkelijkste optie is door een microSD-kaart van maximaal 256 GB in de behuizing te steken. Je kunt als alternatief ook bewakingsbeelden op een Foscam NVR, een pc, laptop of NAS opslaan. Vanuit een overzichtelijke videogeschiedenis haal je vervolgens eenvoudig de gewenste momenten terug.

Misschien vind je het toch prettiger om opnames in de cloud op te slaan. Dat is eveneens mogelijk, want Foscam hanteert hiervoor verschillende pakketten. Het goedkoopste abonnement begint bij 3,59 euro per maand.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten