Getest: devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit

© PXimport

Getest: devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit

Over ons

Geplaatst: 18 november 2020 - 10:12

Aangepast: 25 november 2022 - 10:39

Partnerredactie

Een ongekend groot deel van ons leven speelt zich online af, dan wil je dus een verbinding die niet alleen stabiel is, maar ook nog eens consistent snel. Met een bedraad internet is dat eenvoudig te realiseren, maar kan dat ook draadloos? Volgens devolo wel, dankzij de ‘Magic 2 WiFi next’, een pakket dat de kracht van een netwerk via het stopcontact combineert met het gemak van draadloos internet. We vertellen je hoe goed dit in de praktijk werkt.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met devolo.

De vijf testers die hebben deelgenomen aan dit testpanel zijn Anne-Roel de Boer, Elisa van Hest, Freek Voogt, Klaas van Dijken en Marjon Wagter. Zij mochten de devolo Magic 2 WiFi next uitproberen om te bepalen of het apparaat de claims kan waarmaken. De set bestaat uit twee Magic 2 WiFi next adapters en een Magic 2 LAN-adapter. Een verpakking zegt veel over hoe een fabrikant z’n product ziet, en alle leden van het testpanel waren daarover zeer tevreden. Marjon Wagter: “Het leek op een verpakking van Apple, die ook altijd tot in de puntjes is verzorgd.”

Installatie

Klaas van Dijken: “Vol enthousiasme ben ik begonnen de handleiding door te lezen die in eerste oogopslag kort, krachtig en duidelijk is.” De installatie van het product verliep niet bij iedereen even gemakkelijk: “Installatie lukte me helaas niet via het stappenplan in het bijgevoegde boekje, maar met de app lukte het me in tweede instantie wel”, aldus Freek Voogt. Voor Anne-Roel Boer verliep de installatie vlekkeloos: “De installatie is zonder probleem verlopen. Wat belangrijk is, is goed onderscheid te maken tussen de lan- en wifi-adapter. Dit staat duidelijk vermeld op de adapter, zie hiervoor het stappenplan.” Uiteindelijk is het alle testers gelukt het product te installeren.

© CIDimport

Snel en zeer stabiel

Over de snelheid en de stabiliteit van het resulterende netwerk zijn vrijwel alle leden van het testpanel positief. Elisa van Hest: “Het draadloos internet was direct merkbaar beter. Dat constateren was niet moeilijk, want online video’s die voorheen altijd bleven hangen, spelen nu zonder problemen af.” Ook Klaas van Dijken is enthousiast: “Mijn wifi-verbinding is sinds de installatie van de devolo zeer goed. Ik heb nu overal in huis een goed en sterk wifi-signaal en zelfs het geluid bij videobellen, dat voorheen nog wel eens wilde haperen, is nu constant synchroon”. Van Dijken waardeert aan het design dat het apparaat niet in de weg zit: “Het stopcontact kan ik nog steeds gebruiken wanneer nodig en de lan-adapter valt niet op en is dus ook niet storend.” Marion Wagter voegt daar nog aan toe: “Sinds de aanpassingen is er een fijne stabiele situatie ontstaan die tijdens ontspanning, werk en/of studie zorgt voor een stabiele en zorgeloze verbinding tussen apparaat en internet. In ons huishouden wordt er met zeer grote regelmaat gelijktijdig gebruikgemaakt van Netflix, Spotify, Apple Music en andere streaming-applicaties. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van online spellen op de Sony PS4 waar snelle reactietijden ook van belang zijn.”

Eindoordeel

Of de devolo Magic 2 WiFi next geslaagd is voor de test? Daar zijn alle panelleden het over eens: met vlag en wimpel. Anne-Roel de Boer: “De prijs van de devolo is niet laag, maar je krijgt er heel veel voor terug. In mijn netwerk in huis zijn al veel apparaten aangesloten op de wifi, door de devolo aan het netwerk toe te voegen is het bereik uitgebreid en toegankelijker geworden. Dit geldt voor het bereik op de eerste en tweede etage en tot in de tuin”. Of zoals Klaas van Dijken zegt: “Ons draadloos internet reikt nu zelfs tot in de schuur!”. Marjon Wagter is eveneens tevreden: “Ik zou deze oplossing zeker adviseren bij vrienden en kennissen”, iets waar ook Freek Voogt het mee eens is: “Al met al zou ik dit product zeker aanbevelen. Het is ongehoord knap hoe devolo ervoor zorgt dat je in je hele huis zowel bedraad als via wifi de internetdekking verbetert zonder dat je hiervoor kabels hoeft te trekken”. Maar het mooiste compliment komt zonder twijfel van Elisa van Hest: “Zowel boven als beneden is de snelheid enorm verbeterd. Het thuis internetten is eindelijk weer zoals het hoort en wij kunnen echt niet meer zonder!”

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000