Getest: devolo Magic 2 WiFi next

© PXimport

Getest: devolo Magic 2 WiFi next

Over ons

Geplaatst: 4 november 2020 - 08:54

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Partnerredactie

Elisa van Hest heeft twee weken de devolo Magic 2 WiFi next getest. Al haar bevindingen over dit product lees je in deze review.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met devolo.

De Magic LAN adapter is vrij licht en een stukje kleiner dan de Magic 2 WiFi adapters. De adapters nemen vrij veel plek in en hierdoor is het ook lastig te plaatsen bij stopcontacten dicht bij de vloer. Ook bij dubbele stopcontacten moet je kijken of hij onderop kan in verband met het andere stopcontact.

© PXimport

De devolo Magic 2 WiFi next heeft een hele mooie en overzichtelijke verpakking. De verpakking geeft al duidelijk aan wat je kan verwachten, wat er in de doos zit en wat je ermee kan. Bij het uitpakken vond ik de adapters groter dan verwacht. Ze zijn ook veel zwaarder dan ik verwacht had.

Gelukkig is het mogelijk dat er een stekkerblok in het product kan want anders waren ze vrij onhandig omdat je dan het andere stopcontact niet meer gebruiken kan.

De installatie van de devolo Magic 2 WiFi next

De installatie vond ik vrij lastig. Voor mij was de handleiding die bij het product zat wat onduidelijk. Toen heb ik de app geïnstalleerd en daar werd een andere installatie stappenplan uitgelegd. Dit leek in het begin te lukken en de adapters leken het te doen, maar ze maakte geen verbinding met de devolo LAN.

Uiteindelijk heb ik stapje voor stapje het boekje uitgevoerd en begon ik de installatie beter te begrijpen. De installatie verliep toen stukken beter en na een aantal minuten kreeg ik de adapters aan de praat. Dit was heel erg fijn want de wifi was merkbaar beter. Dit merkte ik doordat een online video voorheen altijd bleef hangen, maar na de installatie van devolo Magic 2 WiFi next was dit probleem verholpen.

Het gebruik van de adapters

De devolo Magic 2 WiFi next werkt eigenlijk best wel goed. We hadden in het begin heel veel last van filmpjes die we niet konden kijken en pagina's die niet laden. Onze wifi verbinding was sinds onze verhuizing naar een groter huis echt vreselijk slecht. Beneden was de verbinding heel erg traag maar boven en op zolder was er weinig tot geen bereik. Nadat we de devolo geïnstalleerd hadden en onze apparaten hadden gekoppeld merkte we al erg snel verschil.

© PXimport

© PXimport

De installatie verliep niet soepel en het duurde even voor we alles hadden ingesteld. De wachtwoorden* zijn erg lang en het aanpassen daarvan is helaas nog niet gelukt. Maar uiteindelijk konden de filmpjes weer gekeken worden. Disney+ (erg belangrijk met twee dochters) werkt zonder steeds te stoppen en de pagina's via internet laden echt enorm snel. Ook boven was de verbinding stukken beter dan voorheen. Zo nu en dan hapert de verbinding nog wel op zolder, maar daar wordt het minste gebruik gemaakt van de wifi.

Apparaten gekoppeld aan het product

Welke apparaten we hebben gekoppeld aan het product? Dat zijn twee telefoons, televisie, tablet, laptop en binnenkort ook aan onze wasmachine. Deze staat wel op zolder, dus hopelijk zal de verbinding niet haperen. In de weken dat we de devolo Magic 2 WiFi nu gebruiken is de snelheid gelijk gebleven zover we merkten. De verbinding is gelukkig erg stabiel!Het is echt een heel groot verschil nu de Devolo aan staat. Downloaden gaat ook echt binnen een paar seconden in plaats van 15 minuten.

Conclusie van het testen van de devolo Magic WiFi next

We zijn zeer tevreden met de devolo Magic 2 WiFi next. Ondanks de moeizame start, raden wij het product zeker aan! Zodra het product is geïnstalleerd, merk je gelijk verschil in snelheid. Voor zowel boven als beneden is de snelheid enorm verbeterd. Het thuis internetten is eindelijk weer zoals het hoort en wij kunnen echt niet meer zonder!

Voordelen

- Verplaatsbaar, zonder product weer opnieuw in te stellen

- Design

- Snelheid

Nadelen

- Grootte adapters

- Adapters worden erg warm

- Installatie verliep moeizaam

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000