Getest: devolo Magic 2 Wifi next

© PXimport

Getest: devolo Magic 2 Wifi next

Geplaatst: 11 november 2020 - 07:54

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Partnerredactie

Twee weken lang heeft Klaas van Dijken de devolo Magic 2 WiFi next getest. Benieuwd naar zijn bevindingen? Lees zijn mening over het product hier!

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met devolo.

Het pakket was goed verpakt, waardoor het product geen schade heeft opgelopen tijdens het ruwe transport. Vol enthousiasme ben ik begonnen de handleiding door te lezen die in eerste oogopslag kort, krachtig en duidelijk is.

De installatie van de devolo Magic 2 WiFi next

Eerst wordt er gevraagd de wifi key op de achterkant van de devolo Magic 2 WiFi next adapter te noteren. Een beetje verwarrend, want er wordt niet gevraagd van welke adapter de key moet worden genoteerd. Gekozen voor één van de twee adapters en vervolgens de handleiding verder gevolgd.

Vanaf het moment dat de verbinding met de smartphone gemaakt moet worden ging het mis. Alle voorgaande stappen waren precies gegaan als beschreven maar nu moest er een security key ingevoerd worden maar er wordt niet verwezen naar welke dit moet zijn.*

 

© PXimport

*Voor de installatie is bij deze stap de devolo WiFi key nodig, niet die van het eigen netwerk.

In eerste instantie gedacht mijn Wifi key van mijn netwerk in te moeten voeren maar dat werkte niet . Omdat mijn Wifi key nogal complex is en een tikfout snel gemaakt is, toch nog eens een keer geprobeerd maar helaas. Dan de opgeschreven key van de devolo Wifi adapter invoeren want er moet toch een reden zijn waarom je die moest noteren. Helaas werkte deze key niet. Ben opnieuw begonnen met de installatie, en deze stap voor stap uitgevoerd. Misschien heb ik een fout gemaakt tijdens de installatie?

Verbinding maken met de adapters

Beide adapters hebben een wifi key en heb ik moeten uitvogelen welke key de juiste zou zijn. De installatieprocedure van de hardware hoefde ik niet weer opnieuw te doen want daar was ik nu van overtuigd dat die correct is uitgevoerd. Door de Wifi Key van de 2e adapter te gebruiken kreeg ik eindelijk de gewenste verbinding tot stand. Door de verwarring, ben ik wel wat langer bezig geweest om de verbinding tot stand te krijgen. Ik adviseer daarom om in de handleiding te vermelden welke key je moet noteren van adapter 1 of 2.*

*Dit punt wordt aangepast in de nieuwe handleiding van devolo

Verheugd eindelijk via de devolo Magic 2 WiFi next verbonden te zijn, heb ik met mijn smartphone het bereik gecontroleerd op de plekken waar altijd een zwak of geen bereik was. Hierdoor kreeg ik, ondanks de verwarring tijdens de installatie, uiteindelijk een hele goede indruk van de devolo Magic 2 WiFi next.

Het gebruik van de devolo Magic 2 WiFi next

De functionaliteit van de devolo Magic 2 WiFi next is zeer goed. De devolo Magic 2 Lan Adapter is bevestigd in de huiskamer direct naast de modem van mijn internetprovider welke beneden staat.

Het stopcontact kan ik nog steeds gebruiken wanneer nodig en de LAN-adapter valt niet op en is dus ook niet storend. Één adapter heb ik geplaatst in de serre beneden waar het wifi bereik vaak al slecht begon te worden. Dit stopcontact zit vlak boven de vloer en eigenlijk verwachtte ik daar problemen mee omdat altijd geadviseerd wordt om adapters zo hoog mogelijk te zetten. Maar gelukkig bleven de problemen uit en ook hier is de adapter een onopvallend element.

De tweede adapter is geplaatst in de slaapkamer, om de gehele bovenverdieping van een internetverbinding te voorzien. Hier had ik altijd een haperende of totaal niet werkende wifi verbinding wat al tot grote ergernis heeft geleid. Doordat de ruimte een soort L vorm heeft was er in het deel waar het bed staat vaak geen wifi verbinding beschikbaar.

Ook hier zit het stopcontact vlak boven de vloer en ook nog eens onder een bureau wat het bereik zou kunnen beïnvloeden.Mijn wifi-verbinding is sinds de installatie van de devolo zeer goed. Waardoor ik nu overal in het huis een goed en sterk wifi-signaal heb.

Stabiele, snelle en sterke wifi-verbinding

 

© PXimport

Wanneer ik mijn ipad boven gebruik heeft deze een stabiele, snelle en sterke wifi-verbinding ondanks:

• boven een desktop staat te downloaden;

• beneden op een laptop gewerkt wordt;

• beneden een desktop muziek afspeelt;

• drie Iphones op zijn aangesloten.

Een videocall is zelfs geen probleem en opvallend is dat er een verbetering is opgetreden in het geluid tijdens een videocall.

Waar het voorheen nog wel eens haperde loopt het nu constant synchroon.

Conclusie van de test

Door de installatie en het in gebruik nemen van de devolo Magic 2 WiFi next is een hoop vervelende wifi leed verdwenen. Op de eerste verwarring m.b.t. de Wifi Key na heb ik geen problemen meer ondervonden. De wifi-verbinding in huis is driedubbel verbeterd en dringt zelfs door tot in de schuur.

We zijn vaak in de tuin bezig, waardoor het ook fijn zou zijn als er daar ook een goede wifi-verbinding is. Om hier een optimale verbinding te creëren heb ik de adapter uit de serre verbonden met de al eerder geplaatst wifi-repeater. Dit trucje werkte om ook achterin de tuin, deze bevat een oppervlak van 600m2, een werkende wifi-verbinding te hebben.

Al met al ben ik uitermate tevreden met de devolo Magic 2 WiFi next. Echte nadelen ben ik niet tegen het lijf gelopen en is mijn internet ongemak volledig verdwenen. De apparatuur werkt goed, kan meerdere verbindingen tegelijk aan en dringt zelfs door de gesloten deuren heen.

Wanneer de handleiding aangepast wordt zodat er duidelijker is welke Adapter Key er nou precies gebruikt moet worden, dan is de installatie een fluitje van een cent. Daarna heb je er alleen maar plezier van en is het een goede aankoop. Vol enthousiasme zal ik de devolo Magic 2 WiFi next dan ook aanbevelen aan vrienden, kennissen en familie die ook te kampen hebben met wifi problemen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000