Aantal Firefox-gebruikers bereikt dieptepunt

Vorige maand heeft het aantal Firefox-gebruikers met een marktaandeel van 12,9 procent een nieuw dieptepunt bereikt. Het ziet er ook niet zo best uit voor Safari, met minder gebruikers op mobiel en een plotselinge verschuiving op desktop: zo’n 12,3 procent van de gebruikers maakt gebruik van deze browser.

Dat meldt Computerworld. In de laatste twee maanden is het gebruiksaandeel van Firefox op zowel computers als op mobiel behoorlijk gedaald en is in de afgelopen vijf jaar nog nooit zo laag geweest. Dat heeft vooral te maken met het feit dat Mozilla moeite heeft met het aantrekken van mobiele gebruikers.

Cijfers

Dat heeft behoorlijk wat invloed op de cijfers, aangezien het totaal aantal surfers dat gebruik maakte van mobiel internet in de maand juni 17,3 procent bedroeg. Als je dit vergelijkt met juni 2013 is dit een stijging van 52 procent.

Contract

De timing kon niet slechter zijn, aangezien Mozilla’s contract met Google in november afloopt. Die deal hield in dat Google’s zoekmachine standaard toegewezen werd. Dit zorgt voor het grootste deel van Mozilla’s inkomen. Ondanks de zware terugval is het aandeel van Firefox nog steeds groter dan dat van Safari, dat achteraan hobbelt met een marktaandeel van 12,3 procent.

Stijging

Waar het aandeel van Mozilla en Safari daalde, steeg het marktaandeel van Internet Explorer naar 48,4 procent en strande dat van Chrome op 22,3 procent. Internet Explorer kampt echter met hetzelfde probleem als Mozilla: het aantal mobiele gebruikers dat gebruik maakt van de browser is maar 2 procent. Dat is niet zulk goed nieuws, nu het aandeel van het mobiel internet het vaste internet voorbij is gegaan. 

Lees ook: 

Mozilla bouwt virtual-reality-support voor Firefox
Mozilla moet verplicht DRM gaan toevoegen aan browser
Bètaversie Firefox met aanraakfunctionaliteit uitgebracht

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000