Zo stel je Touch ID in op de iPhone

Touch ID is de techniek van Apple om je met je vingerafdruk te laten inloggen op een iPhone of iPad. Mits deze over de Touch ID-sensor beschikt uiteraard. Het instellen hiervan werkt snel en simpel. En hier lees je precies hoe je dat moet doen.

Vanaf de iPhone 5s kun je Touch ID gebruiken. Deze functie om je vingerafdruk te scannen en te herkennen werd in eerste instantie gebruikt om de smartphone te ontgrendelen. Sinds iOS 8 kunnen ook andere ontwikkelaars Touch ID gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan is 1Password, de app die privacygevoelige gegevens opslaat. Lees ook: 25 handige tips voor iOS 8.

Met Touch ID kunnen ook aankopen worden gedaan in de App Store, zonder dat daardoor een code moet worden ingevuld. Er kunnen vijf verschillende vingerafdrukken worden toegevoegd. Zo kun je verschillende vingers gebruiken om de iPhone te ontgrendelen of kunnen meerder personen door Touch ID worden herkend.

Zo stel je Touch ID in:

- Open de Instellingen-app

- Ga naar Touch ID en toegangscode

- Voer de toegangscode van je iPhone in

- Selecteer Voeg een vingerafdruk toe

- Leg de vinger op verschillende manieren op de sensor totdat de software genoeg informatie heeft verzameld

© PXimport

Je kunt apps downloaden met Touch ID handmatig uitschakelen.

Touch ID is een uiterst veilig systeem. De vingerafdruk wordt niet opgeslagen of bekeken door Apple. In de App Store staan de apps die geschikt zijn voor Touch ID bij elkaar in een groep. Zoek op Touch ID en je komt er vanzelf terecht.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten