Zo kun je Apple Music-aanbevelingen omzeilen

Luisteraanbevelingen op het startscherm van Apple Music kunnen handig zijn, maar vaak weet je al waar je naar wilt luisteren. Hier leggen we uit hoe je deze aanbevelingen kunt uitschakelen.

Apple Music is de nieuwe muziekstreamingdienst van Apple waarmee je met een abonnement onbeperkt naar muziek uit je eigen iTunes-bibliotheek en de Apple Music-bibliotheek kunt luisteren. De eerste drie maanden zijn gratis, daarna kost het vanaf €9,99 per maand. De Apple Music-bibliotheek bestaat uit meer dan 30 miljoen nummers en zorgvuldig samengestelde radiostations, dus er is altijd voor ieder wat wils. Lees ook: Apple Music versus Spotify - wat is de beste streamingdienst?

Apple Music wordt automatisch op elke iPhone en iPad geïnstalleerd met de iOS 8.4-update. Bij het instellen van de app - wanneer je deze voor het eerst opent - moet je de muziekgenres selecteren waar je graag naar luistert, zodat de dienst een beeld krijgt van je smaak en op basis daarvan afspeellijsten, artiesten en nummers kan aanbevelen. Als je aan een bepaalde artiest een hekel hebt, kun je dit aangeven, zodat hij of zij nooit in je aanbevelingen verschijnt.

© PXimport

Verwijder de aanbevelingen door de optie Show Apple Music uit te schakelen.

Wanneer je de Apple Music-app opent, krijg je standaard een startscherm te zien met daarop door de dienst aanbevolen afspeellijsten. Onderaan staat een balk met knoppen voor nieuwe muziek, radio, in contact komen met artiesten en je muziek.

Dit kan handig zijn, maar in veel gevallen gebruik je de app juist om naar iets specifieks te luisteren. Om bij je muziek te komen, moet je eerst in de balk op de juiste knop drukken.

Als je bij het openen van de Apple Music-app graag meteen bij je muziek terecht wilt komen, zodat je niet elke keer weer op die knop hoeft te drukken, ga dan naar de Settings-app. Scrol omlaag naar Music en druk erop. Onder de header Apple Music staat een schuifbalk met de tekst Show Apple Music. Schakel deze optie uit door de schuifbalk naar links te vegen.

Voortaan zal Apple Music meteen je muziek weergeven wanneer je de app opent, en de aanbevolen afspeellijsten zijn verdwenen.

Wil je toch weer aanbevelingen van Apple Music krijgen, dan kan dit door in Settings > Music > Apple Music de optie Show Apple Music weer in te schakelen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten