Hoe meld ik me aan voor Apple Music?

"Hoe meld ik me aan voor Apple Music?" Het is een vraag die we op de redactie veel binnen kregen de laatste tijd. Daarom laten we hier zien hoe je eenvoudig muziek kunt streamen via Apple Music.

Waar vind ik Apple Music

Apple lanceerde Apple Music op 30 juni. Door middel van deze streamingdienst wil Apple de concurrentiestrijd aangaan met Spotify om de grootste speler op de markt te worden. Apple Music is naast de App Store ook te vinden in de standaardapp Muziek. Open de app en onderaan je scherm zie je vijf iconen staan. Druk op het hartvormige icoontje met de titel 'Voor jou' en je komt in Apple Music terecht. Lees ook: Apple Music versus Spotify.

Hoe gebruik ik Apple Music?

Voordat je Apple Music kunt gebruiken moet je het type abonnement kiezen. Wanneer je op het hartvormige icoontje hebt gedrukt verschijnen twee abonnementstypes waar je een keuze uit kunt maken. De eerste optie is een individueel abonnement voor 9.99 euro per maand (na de proefperiode.) De proefperiode duurt drie maanden en hierin kan er gratis gebruik worden gemaakt van Apple Music.

Er is ook een gezinsabonnement tot maximaal zes personen. Deze kost 14.99 euro per maand na afloop van de proefperiode. Wanneer je een abonnementstype geselecteerd hebt lijkt het erop dat er direct kosten in rekening worden gebracht, maar wanneer je in de volgende stap komt wordt duidelijk dat het abonnement wel degelijk de eerste drie maanden gratis is. Let op: het abonnement wordt automatisch verlengd na de proefperiode.

Nadat je een abonnementstype hebt gekozen moet je inloggen met je Apple ID. Nu kan je beginnen met het gebruik van Apple Music.

© PXimport

Je kunt kiezen uit twee abonnementsvormen.

Aanmaken van een gezinsabonnement

Wanneer iemand zich aanmeldt voor een gezinsabonnement kan deze gezinsleden toevoegen. Dit kan door middel van een Apple ID in te voeren van het gezinslid. Ieder gezinslid moet een eigen Apple ID hebben. Er kunnen maximaal zes personen gebruikmaken van het gezinsabonnement. Wanneer je al een individueel abonnement hebt is het niet meer mogelijk om toegevoegd te worden aan een gezinsabonnement.

© PXimport

Hier zie je je status van je abonnement

Hoe meld ik me af voor Apple Music?

Na de proefperiode wordt het abonnement automatisch omgezet naar een betaalabonnement. Wanneer je hier geen interesse in hebt kun je dit eventueel voorkomen. Linksboven in Apple Music zie je het profiel icoontje in in het scherm. Zodra je deze aantikt kom je in het abonnementsgedeelte van Apple Music. Vervolgens klik je op Bekijk Apple ID. Nadat je bent ingelogd met je Apple ID is in het blauw het woord Beheer te zien. Als je beheer opent zie je direct wanneer jouw proefabonnement afloopt en kan je de automatische verlenging uitzetten. Het abonnement zal dan na de proefperiode komen te vervallen. Deze zet je uit door de 'schuifknop' naar links te verschuiven. Er volgt een directe bevestiging in je scherm voor het beëindigen van het abonnement na de proefperiode

Mocht je toch het abonnement voort willen zetten na de proefperiode, maar heb je de automatische verlenging eerder uitgeschakeld, is dit geen probleem. Wanneer je op het bedrag klikt dat achter het abonnement staat wat jij wilt afnemen, wordt het proefabonnement hervat en loopt de dienst later gewoon door.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten