Zo wijzig je je Apple Music-abonnement op je iPhone

Je hebt een abonnement afgesloten op Apple Music, maar je wilt graag overstappen op een ander abonnementstype. Dat is geen probleem, er zijn verschillende dingen die je kunt doen om alsnog voor een ander Apple Music-abonnement te kiezen.

De eerste drie maanden kun je Apple Music gratis gebruiken. Daarna zijn er twee soorten abonnementen waaruit je kunt kiezen: een individueel abonnement voor €9,99 per maand, of een gezinsabonnement voor €14,99 per maand waarmee maximaal zes mensen op al hun apparaten gebruik kunnen maken van Apple Music. Lees ook: Apple Music versus Spotify - wat is de beste streamingdienst?

Als je graag van abonnementstype wilt wisselen, dan kan dat. Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Gezinsabonnement aanvragen

Om van een individueel abonnement over te kunnen stappen naar een gezinsabonnement, moet je eerst zorgen dat Delen met gezin is ingeschakeld en dat jij de organisator van je groep bent.

Om deze functie in te kunnen schakelen, moet je een Apple ID hebben die bij iCloud en iTunes is ingelogd. Ga naar Instellingen > iCloud, druk op Delen met gezin en vervolgens op Aan de slag. Daarna kun je gezinsleden uitnodigen om lid van de groep te worden.

De organisator van een Delen met gezin-groep kan uitnodigingen versturen.

© PXimport

Als dit gelukt is, moet je in de Muziek-app op het symbool van je profiel drukken. Druk vervolgens op Bekijk Apple ID en voer je wachtwoord in als daarom gevraagd wordt. Druk onder Abonnementen op Beheer. Als je meerdere abonnementen hebt, moet je op Uw abonnement > Apple Music-abonnement drukken om je opties te zien. Selecteer onder Verlengingsopties het type abonnement waarop je wilt overstappen. Bevestig je keuze en druk op Gereed. Druk nogmaals op Gereed om naar het scherm Account terug te gaan en nog een keer om naar de app terug te keren.

Als je als organisator van je groep het gezinsabonnement omzet naar een individueel abonnement (dit gaat op dezelfde manier als in de vorige alinea, maar kies nu voor een individueel abonnement in plaats van een gezinsabonnement), betekent dit dat de andere gebruikers in je groep waarmee je het abonnement deelt geen toegang tot Apple Music meer zullen hebben. Hun data blijft echter een tijdje op de servers van Apple staan, dus mochten ze zelf ook een individueel abonnement willen aanmaken, dan kunnen ze hun bibliotheek en dergelijke herstellen.

Als groepslid je eigen individuele abonnement afsluiten

Als je lid (dus niet de organisator) van een Delen met gezin-groep bent maar liever ook je eigen individuele abonnement wilt hebben, dan moet je de groep tijdelijk verlaten om je Apple Music-account naar een individueel abonnement om te zetten. Nadat je een individueel abonnement hebt afgesloten, kun je weer aan de groep toegevoegd worden.

Om dit te doen, moet je naar Instellingen > iCloud > Gezin gaan en op jouw naam drukken. Druk vervolgens op Verlaat 'Delen met gezin'. Open de Muziek-app. Als het goed is, ben je niet meer op je Apple Music account ingelogd en krijg je de mogelijkheid om een gratis proefabonnement te nemen. Als je je abonneert zou je Apple Music account hersteld moeten worden. Zorg vervolgens, als je dat wilt, dat de organisator van je Delen met gezin-groep je weer aan de groep toevoegt.

Media has no description

© PXimport

Lid worden van een gezinsabonnement

Op 30 september 2015 verloopt het gratis individuele proefabonnement, en vanaf dat moment is het mogelijk om in plaats van je individuele abonnement te behouden lid te worden van een gezinsabonnement. Hier leggen we alvast uit hoe je dit kunt doen.

Controleer eerst of de organisator van de Delen met gezin-account een gezinsabonnement op Apple Music heeft en je aan de groep heeft toegevoegd. Open de Muziek-app en druk op het symbool van je profiel. Druk vervolgens op Bekijk Apple ID en voer je wachtwoord in als daarom gevraagd wordt. Druk onder Abonnementen op Beheer. Als je meerdere abonnementen hebt, moet je op Uw abonnement > Apple Music-abonnement drukken om je opties te zien. Schakel onder Verlengingsopties de optie Automatische verlenging uit. Bevestig je keuze en druk op Gereed. Druk nogmaals op Gereed om naar het scherm Account terug te gaan en nog een keer om naar de app terug te keren.

Wanneer je abonnement aan het einde van de verlengingsperiode verloopt, moet je uitloggen en opnieuw op Apple Music inloggen. Als het goed is, ben je nu lid van de Delen met gezin-groep van de organisator in je gezin.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten