© CIDimport

Review: Samsung Galaxy Tab S4

Smartphone & tablet

Geplaatst: 3 december 2018 - 13:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 18:04

Redactie

Android-tablets als laptopvervanger? Samsung probeert het met de Galaxy Tab S4 nog steeds. Een fysieke homeknop is achterwege gelaten voor dunnere schermranden rond een prachtig super-amoled-display van 10,5 inch (26,7 cm) groot, met een kraakheldere resolutie van 2560 x 1600 pixels. Dit is echt een luxeproduct, en dat uit zich ook in de prijs. Het apparaat is twee keer zo duur als de vergelijkbare Huawei MediaPad M5, en voor het geld kunt u ook een prima laptop kopen. Is het een waardig alternatief?

Pennen en kabels

De Galaxy Tab S4 wordt geleverd met een verbeterde S-Pen, die u gebruikt voor het snel openen van favoriete apps of het maken van aantekeningen. Aardig is dat dit ook werkt als het scherm uit staat. Wilt u snel iets neerpennen, dan hoeft u niet eerst de notitie-app op te zoeken. Wilt u de tablet verder echt voor werk gebruiken, dan is de dure keyboardcover (149,99 euro!) sowieso een must. Om daarna gebruik te maken van de Dex-modus op een extern beeldscherm, is nog een DeX-kabel nodig van zo’n 35 euro, plus eventueel een bluetooth-muis. De tablet volledig ombouwen tot werk-pc loopt dus al snel in de papieren.

Android als Windows

De DeX-modus werkt wel heel eenvoudig. Via de usb-c-naar-hdmi-kabel verandert het scherm van de Tab S4 in een groot aanraakgevoelig vlak, terwijl Android op het beeldscherm een Windows-achtige omgeving aanneemt. Apps kunnen dan naast elkaar draaien in losse vensters; handig voor multitasking. De tablet doet ook dienst als digitaal toetsenbord. Dat werkt alleen lang niet zo vlot als fysieke toetsen. Al met al is met DeX heel aardig te werken, maar het blijft toch een hoop gedoe en veel extra kosten voor wat een laptop in feite beter kan – zeker als we alle kosten bij elkaar optellen.

Conclusie

Premium tablet die het als laptopvervanger nog net niet redt.

Pluspunten
Bouw en specificaties, schitterend scherm.
Minpunten
Duur, nog duurder met – voor zakelijk gebruik onmisbare – accessoires.

Adviesprijs: vanaf € 699,­­–

Voor meer informatie: https://www.samsung.com/nl/tablets/galaxy-tab-s4-t830/SM-T830NZKAPHN/

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000