Waar voor je geld: 5 echt goede grote tablets

Waar voor je geld: 5 echt goede grote tablets

Geplaatst: 11 april 2023 - 12:02

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Twee keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een veelzijdige tablet met een ruim scherm? Vandaag hebben we op Kieskeurig.nl vijf modellen gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Samsung Galaxy Tab S7 FE

Een tablet met een groot scherm heeft nogal wat voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het lezen van een digitale krant of het kijken naar videostreams. Dit betaalbare exemplaar van Samsung heeft een aanraakscherm van maar liefst 12,4 inch. Met een resolutie van 2560 × 1600 pixels verschijnen letters, foto’s en video’s uiteraard duidelijk en haarscherp in beeld. Ondanks het ruime formaat valt het gewicht van 608 gram mee. Een ander pluspunt is dat de batterij een forse capaciteit van 10.090 mAh bevat. Deze tablet gaat op een enkele acculading met gemak urenlang mee.

Op rekengebied is de Qualcomm Snapdragon 778G-processor verantwoordelijk. Die heeft acht kernen van 2,4 GHz. Dat is voor veruit de meeste apps uit de Play Store ruimschoots voldoende. Installeer dus gerust je favoriete digitale kranten, streamingdiensten en spelletjes. De hier besproken uitvoering van de Samsung Galaxy Tab S7 FE bevat standaard 64 GB opslagruimte. Voeg voor meer capaciteit eventueel een eigen microSD-kaart toe. Gunstig is dat er een stylus is bijgesloten. Creëer hiermee onder meer aantekeningen, illustraties en animaties.

0

Powered by

logo

Apple iPad (2022)

Apple voorzag zijn reguliere iPad-lijn van een aantal verbeteringen. Zo verdween de welbekende thuisknop. Dat zorgde er mede voor dat het schermformaat van 10,2 inch groeide naar 10,9 inch. Meer ruimte dus voor je favoriete apps. Dankzij een indrukwekkende resolutie van 2360 × 1640 pixels ogen streams van Netflix, Videoland en Amazon Prime Video haarscherp. In combinatie met de los verkrijgbare Apple Pencil kun je op het ruime scherm bovendien ook tekenen.

Deze uitvoering bevat 64 GB opslagruimte. Hierop is iPadOS 16 voorgeïnstalleerd, zodat je met het recentste besturingssysteem aan de slag kunt. Profiteer van een stabiele gebruikersomgeving met allerlei nuttige apps, zoals FaceTime, Muziek, Agenda, iMovie, Kaarten en Safari. Een ander speerpunt is de beschikbare rekenkracht. Het apparaat is namelijk voorzien van Apples eigen A14 Bionic-chip. Die heeft zes snelle processorkernen. Verder is er 4 GB werkgeheugen aanwezig. Met een bescheiden gewicht van 477 gram ligt deze iPad bovendien prettig in de hand.

0

Powered by

logo

Samsung Galaxy Tab S8

Als je een grote tablet met hoogwaardige eigenschappen zoekt, is de Samsung Galaxy Tab S8 een uitstekende kandidaat. Dit apparaat is namelijk erg snel. Onder leiding van de Qualcomm Snapdragon 8 Gen1-processor kun je elke app uit de Play Store installeren, waaronder moderne games. Acht rekenkernen presteren op een maximale klokfrequentie van 2,99 GHz. Verder bevat het systeem 8 GB RAM. Het 11 inch-scherm ondersteunt een respectabele resolutie van 2560 × 1600 pixels.

Fijn is dat je met 128 GB opslagruimte behoorlijk wat apps kunt opslaan. Wil je daarnaast ook een foto- en videocollectie op de tablet beheren, dan prik je desgewenst een eigen microSD-kaart in de daartoe bestemde poort. Dankzij energiezuinige componenten en een batterij van 8000 mAh kunnen gebruikers uren achtereen doorwerken. Met behulp van de aanwezige wifi 6E-adapter maakt de Galaxy Tab S8 verbinding met de snelste draadloze netwerken. Vind je een scherm van 11 inch niet groot genoeg? Deze tablet is óók met een scherm van 12,4 inch (S8+) en zelfs 14,6 inch (S8 Ultra) verkrijgbaar.

0

Powered by

logo

Lenovo Tab P11 (2022)

Er bestaan ook goedkopere tablets met een ruim scherm, zoals dit 2022-model van de Lenovo Tab P11. Met een gemiddelde beoordeling van een 8,2 zijn Kieskeurig.nl-bezoekers tevreden over dit product. Je krijgt dan ook veel waar voor je geld. Het 11,5 inch-scherm heeft een resolutie van 2000 × 1200 pixels, zodat je videostreams van bijvoorbeeld Netflix, Disney+ en HBO Max in Full-HD-kwaliteit kunt bekijken. Het scherm ondersteunt daarnaast een hoge vernieuwingsfrequentie van 120 hertz. Daardoor verschijnen games uit de Play Store lekker vloeiend in beeld.

De MediaTek Helio G99-processor vormt met acht rappe rekenkernen het hart van deze tablet. In combinatie met 4 GB RAM merk je in Android geen vertragingen. Deze uitvoering van de Tab P11 bevat 128 GB opslagruimte. Met een eigen microSD-kaart van maximaal 1 TB breid je de capaciteit eventueel fors uit. De geïntegreerde accu heeft een capaciteit van 7500 mAh. Volgens de fabrikant kun je daarmee zo’n tien uur achter elkaar video’s afspelen of op internet surfen.

0

Powered by

logo

Microsoft Pro 9

Voor flexwerkers is de Microsoft Pro 9 een interessante tablet. Hierop draait namelijk Windows 11, waardoor je allerlei veelgebruikte apps kunt installeren. Verder is het 13inch-scherm lekker groot, zodat je op elke locatie comfortabel kunt werken. Tegelijkertijd vallen de afmetingen en het gewicht alleszins mee. Kortom, neem dit apparaat overal mee naartoe. In combinatie met het los verkrijgbare Surface Pro Keyboard transformeer je deze tablet eenvoudig in een laptop. Handig voor het geval je onderweg een lange lap tekst moet typen.

Dit model van de Microsoft Pro 9 heeft nogal wat pluspunten. Zo start het besturingssysteem vanaf een ssd zeer snel op. Met een capaciteit van 256 GB kun je bovendien redelijk wat eigen data opslaan. Voeg via twee usb-c-aansluitingen indien nodig extra gegevensdragers toe. Verder ondersteunt het scherm een hoge resolutie van 2880 × 1920 pixels. Bewerk daarmee foto’s op detailniveau. Op rekengebied bevat het systeem een Intel Core i5-processor met tien(!) cores en 8 GB werkgeheugen.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000