Vijfjarige verbrast in 10 minuten 2k in App Store

Vijfjarige verbrast in 10 minuten 2k in App Store

Smartphone & tablet

Geplaatst: 3 maart 2013 - 09:38

Aangepast: 16 november 2022 - 10:06

Wouter Hoeffnagel

De ouders van de vijfjarige Danny uit Groot-Brittannië hebben de schrik van hun leven gekregen. De jongen wist in slechts tien minuten tijd maar liefst bijna 2.000 euro uit te geven in de App Store, terwijl zijn ouders dachten dat hij slechts een gratis app zou downloaden.

De BCC meldt dat Danny zijn vader toestemming vroeg het gratis Zombies vs Ninjas te downloaden. Vader Greg ging akkoord en voerde het wachtwoord van zijn Apple ID in. De jongen downloadde echter niet alleen de gratis app, maar wist binnen tien minuten tijd ook maar liefst 19 keer een 80 euro kostende in-app aankoop aan te schaffen.

Apple betaalt de ouders terug

De ouders zijn op de hoogte gesteld van de actie van hun zoon nadat hun creditcardmaatschappij contact met hen opnam om te controleren of zij inderdaad 19 keer de in-app aankoop hadden aangeschaft. Apple is inmiddels in actie genomen en heeft de rekening van 2.000 euro volledig vergoedt.

Het is niet duidelijk hoe de jongen in zo’n korte tijd zo vaak de in-app aankoop wist aan te schaffen. Ook zijn moeder stelt voor een raadsel te staan. De moeder zegt dat haar zoon flink is geschrokken zodra hij zich realiseerde wat hij had gedaan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000