Sneller aan de beurt in de winkel door nieuwe technologie

Apple wil een technologie gaan gebruiken die het mogelijk maakt tijdelijke applicaties te gebruiken aan de hand van de locatie waar het toestel zich bevindt. Door de technologie wordt het voor winkels mogelijk om een speciale app te schrijven die herkent dat je de winkel binnenstapt en het personeel waarschuwt. Dit meldt href="http://www.macstories.net/news/exclusive-theres-an-app-for-apple-store-check-ins-coming-your-way/">MacStories</a>.

Ook suggereert MacStories dat de technologie door werknemers gebruikt kan worden om te bepalen welke klanten als eerst hulp nodig hebben. Hoe dit wordt bepaald of wat voor informatie hier precies voor wordt verstrekt is onduidelijk.

Daarnaast wordt het voor winkelmanagers mogelijk om een overzicht te krijgen van de locatie van werknemers. In een drukke winkel kan het lastig zijn werknemers snel te vinden om bijvoorbeeld een vraag te stellen. Met de technologie moet dit eenvoudiger worden en moeten managers sneller met hun personeel kunnen communiceren.

Hierbij maken zowel de werknemers als de manager gebruik van app's. De manager beschikt over een andere app dan de werknemers, waardoor de manager kan zien waar het overige personeel zich bevindt.

© CIDimport

Het patent van Apple voor de locatie gebaseerde technologie (bron: Patently Apple)

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000