Smartphonekiekjes als bureaubladfoto en screensaver

© PXimport

Smartphonekiekjes als bureaubladfoto en screensaver

Smartphone & tablet

Geplaatst: 7 juli 2015 - 07:56

Aangepast: 16 november 2022 - 09:49

Robbin Ooijevaar

Als je een smartphone hebt en Windows 8.1 gebruikt, kun je de foto's die je maakt automatisch 'doorzenden' naar je computer. In dit artikel gaan we dit instellen en gebruiken we de foto's automatisch als bureaubladachtergrond en screensaver.

Stap 1: Gebruik de cloud

Het eerste wat we gaan regelen, is dat een kopie van je smartphonefoto's automatisch in een clouddienst terecht komen. De clouddienst is eveneens geïnstalleerd op de computer, waardoor de afbeeldingen hier automatisch binnenkomen. Vervolgens gaan we de smartphonefoto's instellen als bureaubladachtergrond. Door de foto's automatisch te laten wisselen, krijg je het effect van een digitaal fotolijstje. De afbeeldingen worden ook getoond door de screensaver. We gebruiken een iPhone met OneDrive, maar dit mag ook een Android-toestel of Windows Phone zijn. Ook is OneDrive inwisselbaar voor Dropbox, iCloud of andere clouddienst. Het principe werkt hetzelfde.

Stap 2: Automatische upload

We installeren de OneDrive-app voor iOS via de App Store. Start de smartphone-app en meld je aan met je Windows-account. Ga naar Instellingen en activeer Back-up maken van camera. Om bandbreedte te sparen, kun je Video's toevoegen en Mobiel netwerk gebruiken uitschakelen. Met Uploaden op de achtergrond zal de app ook op de achtergrond zijn werk doen, dit is wel handig. Ter controle open je op Windows 8.1-computer via je OneDrive-app de map Afbeeldingen / Camera-album. De foto's van je smartphone worden hier gesynchroniseerd. Geef via de Charms-balk de zoekopdracht Taakbalk en navigatie en open het tabblad Navigatie. Hier plaats je een vinkje bij Mijn bureaublad achtergrond op startscherm weergeven.

Stap 3: Fotowisselaar

Geef via de Charms-balk de zoekopdracht Bureaubladachtergrond wijzigen en gebruik de knop Bladeren om de map Afbeeldingen / Camera-album van je OneDrive in te stellen. Klik op Alles selecteren en activeer de optie Willekeurige volgorde. Geef onder in beeld aan hoe snel je de achtergrond wilt laten wisselen, bijvoorbeeld elke minuut of elke dag. Geef via de Charms-balk de zoekopdracht Schermbeveiliging wijzigen en activeer de schermbeveiliging Foto's. Klik op Instellingen en kies ook hier de map Afbeeldingen / Camera-album van je OneDrive.

© CIDimport

Gebruik je smartphonefoto's als bureaubladachtergrond en screensaver.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000