Smartphone als scanner - Digitaliseer al je documenten

© PXimport

Smartphone als scanner - Digitaliseer al je documenten

Smartphone & tablet

Geplaatst: 7 augustus 2014 - 04:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:02

Robbin Ooijevaar

Heb je nog steeds een scanner op je bureau of ergens in een kast opgeborgen? Als je een smartphone of tablet hebt, kun je deze duizendpoot ook inzetten als scanner.

Stap 1: Scannen via camera

De meeste mensen doen de scanner niet weg omdat er één of twee keer per jaar een documentje gescand moet worden, vaak voor een of andere instantie. In veel gevallen kun je dit ook uitstekend af met je smartphone (of tablet)! Als het echt eenvoudig moet, heb je zelfs geen extra app nodig. Leg het document dat je wilt scannen op je bureau of keukentafel. Houd je smartphone boven het A4-tje en maak de foto. Je kunt de foto's direct vanaf je smartphone mailen naar jezelf of andere ontvanger.

Als de ontvangende partij alleen pdf's accepteert, kun je er eenvoudig een pdf van maken. Mail de foto dan naar jezelf of zorg er op een andere manier voor dat je de foto op je computer krijgt. Surf naar http://jpg.smallpdf.com, upload de afbeelding en haal direct de pdf op.

Stap 2: Mail naar cloud

Als aanvulling op de vorige tip kun je de foto ook eenvoudig naar je Dropbox, OneDrive of Google Drive krijgen, zelfs zonder extra apps te installeren. Wel is een korte voorbereiding vereist. Emailitin.com is een dienst die een koppeling maakt tussen mail en de bekendste clouddiensten.

Surf naar www.emailitin.com en meld je aan via je Google Drive-, Dropbox- of Microsoft OneDrive-account. Je krijgt een emailitin-mailadres toegewezen. Bewaar dit adres in het adresboek van je smartphone. Stuur foto's vanaf je smartphone naar je emailitin-adres om de bijlage op te slaan bij Google, Dropbox of OneDrive (afhankelijk van je gekozen login).

Stap 3: DocScan

Als je vaker documenten digitaliseert via de lens van je smartphone, kun je een aparte app overwegen. DocScan is zeer populair, er is een versie voor iOS en Android. Er is een directe koppeling met alle bekende clouddiensten om je scans te bewaren. Je kunt meerdere afbeeldingen 'scannen' naar één pdf-bestand. Leuk detail is dat DocScan je papier automatisch herkent en de afbeelding corrigeert, ook als je er niet helemaal recht voor staat als je de foto maakt.

© PXimport

Scanner de deur uit, vanaf nu digitaliseer je documenten met smartphone of tablet!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000