Samsung Galaxy Note III krijgt als eerste een plastic scherm

De Galaxy Note III die naar verwachting eind dit jaar uit komt zou een plastic scherm krijgen. Het voordeel daarvan is dat het toestel lichter is, een grotere batterij kan bevatten en minder fragiel is.

Volgens Sammobile zal de Samsung Galaxy Note III een plastic display krijgen. Een bron van de website over Samsung-producten weet dit te melden. Het zou verder gaan om een OLED-scherm. Samsung is bezig met de ontwikkeling van plastic schermen en de Note III is het eerste toestel dat een dergelijk scherm zou krijgen.

Een voordeel van een plastic scherm is dat deze veel minder breekbaar is. Plastic is immers veel flexibeler dan glas. Een tweede voordeel is dat plastic lichter is. Het scherm is de helft minder zwaar als een glazen scherm. Bij een enorm toestel als de Galaxy Note III van Samsung scheelt een lichter scherm een slok op een borrel.

Maar er is ook nog een derde voordeel van plastic schemen. Deze zouden namelijk ongeveer twee keer zo dun zijn als een klassiek OLED-scherm. Er is daardoor meer ruimte voor de batterij, wat erg welkom is voor een formaat toestel als de Galaxy Note III. Daarom klinkt het op zich logisch dat dit toestel als eerste een plastic scherm krijgt. Het toestel als geheel zal 8,0 millimeter dik zijn, terwijl voorganger Note II 9,4 millimeter dik was.

De Samsung Galaxy Note III wordt verwacht op de IFA 2013 in Berlijn. De phablet zou dan ook in het vierde kwartaal van 2013 uitkomen.

Volgens Sammobile zijn dit de specificaties van de Galaxy Note III, afgezet tegen de specificaties van de Galaxy Note II:

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000