De Galaxy S6 is het nieuwste topmodel van Samsung, waarmee het bedrijf probeert om de minpunten van de S5 te laten vergeten. Je krijgt daarom een toestel dat er bijzonder chique uit ziet, maar TouchWiz blijft aanwezig.

De Galaxy-toestellen zagen er altijd wat goedkoop uit, maar Samsung heeft de S6 qua uiterlijk flink onder handen genomen. De aluminium behuizing rondom voelt oerdegelijk aan en de glazen achterkant is een stuk mooier dan het plastic van de S5. Juist door dat glas voelt de S6 breekbaar aan, want een toestel met een glazen achterkant wil je niet laten vallen. Samsung belooft dat het toestel stevig genoeg is om een flinke val te overleven, maar met een toestel van 700 euro gaan we dat niet riskeren.

Lees ook: Samsung opent extra fabriek voor S6 Edge-schermen

S6 beschikt over sterke processor en schitterend scherm

Ook qua hardware is de S6 één van de beste telefoons die je op dit moment kunt krijgen. Ondanks het sterk aanwezige TouchWiz draait de stevige dubbele processor alle apps vrijwel moeiteloos en zonder enige vertraging. Het amoled-scherm van het toestel geeft kleuren schitterend weer, maar heeft wel invloed op de accuduur. Die is redelijk, maar niet meer dan dat.

Professionele camera

En dan is er nog de camera: ondanks de 'slechts' 16 megapixels maakt de camera haarscherpe foto's, maar het zijn vooral de extra opties die de camera zo interessant maken. Zo zit er een diafragma op van f1/1.9 , waarmee je ook in het donker haarscherpe foto's kunt maken. Het toestel doet daarom niet langer onder voor professionele spiegelreflexcamera's.

TouchWiz-software

De TouchWiz-software was voor velen een van de minst succesvolle onderdelen van de Galaxy-toestellen. Bij de S6 zegt Samsung goed te hebben geluisterd naar kritiek van gebruikers, waardoor het toestel minder vol zou moeten staan met zulke apps. Dat is maar deels gelukt. Ook de S6 staan namelijk weer apps waar niet alle gebruikers op zitten te wachten. Bovendien zijn er weer andere apps bijgekomen, zoals OneDrive, Skype en OneNote. Die zijn niet te verwijderen, maar alleen te verbergen. Ze nemen ondertussen nog wel opslagruimte en geheugen in beslag.

Samsung-software

Alhoewel er minder Samsung-apps worden meegeleverd bij de S6, hebben we nog steeds het idee dat we worden verplicht hun apps te gebruiken. De S Planner is nog steeds niet te verwijderen, ook al gebruik je liever een andere agenda. In het notificatiecentrum blijft de S Finder eveneens, ook al vind je de Google-zoekbalk misschien fijner.

Conclusie

De Galaxy S6 is absoluut één van de beste Android-smartphones van dit moment. Met name door zijn kraakheldere scherm, zijn snelle processor en meer dan goede camera is het een toptoestel dat er bovendien bijzonder chique uitziet. Je betaalt daar wel de hoofdprijs voor (prijzen lopen van 699 tot 1,049 euro), maar dan heb je ook wat. Alleen jammer dat TouchWiz nog steeds de boventoon voert.

Pluspunten

Mooi vormgegeven

Snel

Zeer goede camera

Minpunten

TouchWiz nog steeds aanwezig

Duur

Prijs: €699,-

Voor meer informatie: www.samsung.com

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000