Permanente unlock voor je iPhone

© CIDimport

Permanente unlock voor je iPhone

Geplaatst: 12 april 2011 - 06:42

Aangepast: 13 december 2022 - 15:16

Redactie

Het bedrijf CutYourSim, gespecialiseerd in het knippen van SIMkaarten en adapters voor de iPhone, biedt sinds gisteren een totaal nieuwe service. Het bedrijf claimt een permanente unlock te kunnen uitvoeren voor elk type iPhone.

Volgens CutYourSim kan de unlock je iPhone niet beschadigen. Het bedrijf geeft aan dat via deze (legale) manier gebruikers zich niet langer druk hoeven te maken over updates van volgende IOS-versies. De unlock blijft voor áltijd van kracht.

Via een "gewone" jailbreak is het altijd even wachten op het moment dat Apple een nieuwe versie van IOS introduceert. Er gaat meestal wat tijd overheen voordat hackers een nieuwe jailbreak-versie beschikbaar maken. CutYourSim beweert een unlock te kunnen uitvoeren waarbij je daar niet langer van afhankelijk bent. Hoe is zoiets mogelijk?

MacStories heeft het over een " way to whitelist the device by adding IMEI (International Mobile Equipment Identity) numbers to Apple's own database".

IMEI is een unieke code, voor elk toestel anders. De code kan worden gebruikt om telefoons simlock vrij te maken. Vermoedelijk kan CutYourSim via deze code een unlock uitvoeren voor de iPhone, of iets aan de cijfers veranderen/toevoegen.

CutYourSim (gevestigd in Amerika) geeft zelf echter bar weinig informatie over de werkwijze. Ze kunnen de unlock voor 169 dollar voor je uitvoeren. Ze garanderen dat het veilig is en je je geld terug kan krijgen mocht de unlock niet werken. Echter, deze kans is praktisch uitgesloten volgens het bedrijf.

Al met al blijft het een erg mysterieus bericht. Mocht er meer bekend worden over deze "nieuwe" manier om je iPhone te unlocken, dan houden we je op de hoogte!

© PXimport

Lees meer over dit bericht op MacStories, of via CutYourSim.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000