Nokia brengt aangepast Android-toestel uit

Nokia brengt de X2 uit, een verbeterde versie van zijn eigen Android-telefoon Nokia X.

De telefoon wordt de opvolger van de in februari aangekondigde Nokia X. Die toestellen draaien op een aangepaste versie van Android, die weinig weg heeft van het besturingssysteem van andere toestellen die Android draaien.

Geen Play Store

De Nokia X2 heeft, net zoals zijn voorganger, geen Google Play Store. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van de Nokia Store, waar ontwikkelaars hun apps zelf naartoe moeten verplaatsen. Het is dan ook maar de vraag hoeveel apps er uiteindelijk voor het toestel beschikbaar komen.

Opkomende landen

De uitgeklede versie van Android is overigens ook af te zien aan de prijs. Het toestel kost slechts 99 euro, en richt zich vooral op opkomende landen, zegt Nokia. Voorlopig is de telefoon niet in Nederland verkrijgbaar, al is het toestel wel via internet te bestellen.

Specs

De telefoon heeft een 4,3"-scherm met een pixeldichtheid van 217. Het toestel loopt op een Snapdragon 200-processor van 1,2 GHz, met een werkgeheugen van 1 GB. Het apparaat heeft daarnaast een 5 megapixel-camera. Daarmee heeft de Nokia X2 geen bijzonder goede eigenschappen, maar het toestel is nog steeds een stuk beter dan zijn voorganger.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000