Nieuwe iPad Air krijgt 5G en M1-chip

© PXimport

Nieuwe iPad Air krijgt 5G en M1-chip

Geplaatst: 8 maart 2022 - 17:23

Aangepast: 14 december 2022 - 10:04

Daan Doedens

Apple heeft de iPad Air (2022) aangekondigd. De nieuwe generatie lichte iPads krijgt onder andere 5G-ondersteuning, een betere frontcamera en de M1-processor, die ook in de iPad Pro te vinden is. Ook iPadOS krijgt een update.

M1-processor

De grootste verandering ten opzichte van de vorige generatie iPad Air is de M1-procrssor. Dat is dezelfde chip die ook in de krachtigere ipad Pro wordt gebruikt. De M1-chip gebruikt 8 cores, waarmee de 2022-versie van de Air 60% sneller moet zijn dan de vorige generatie. 

De front-camera heeft ook een update gekregen. Met de 12 MP ultrawide-camera is fullscreen videobellen nog makkelijker. 

 

© PXimport

5G-ondersteuning

Een andere grote ontwikkeling is dat de nieuwe iPad Air een 5G-verbinding ondersteunt, dat laatste net als de eveneens aangekondigde nieuwe iPhone SE. In theorie kun je daarmee onderweg razendsnel internetten. Daar moet wel bij gezegd dat de ondersteuning voor 5G in Nederland nog niet helemaal van de grond is, en dat de snelheden in de praktijk nog wat tegenvallen. 

Verder is de nieuwe iPad Air uitgerust met een nieuwe, snellere usb-c-poort die twee keer zo snel zou zijn dan de poort in de huidige iPad Air

Tot slot liggen er wat updates voor iPadOS op de plank, met onde meer betere multitasking-mogelijkheden en een nieuwe versie van iMovie. 

 

© PXimport

Prijs en beschikbaarheid

De iPad Air 2022 gaat vanaf 698,50 euro over de toonbank. De nieuwe generatie ligt vanaf 18 maart in de winkels, voorbestellen kan vanaf 11 maart. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000