'Wederom nieuwe features iOS 9 bekend'

Er blijven berichten opduiken over nieuwe features van iOS 9. Dit keer gaat het onder meer om software die de Force Touch moet ondersteunen en een nieuw toetsenbord.

Over een kleine twee weken start de Worldwide Developers Conference (WWDC) en dan zal ook iOS 9 gepresenteerd worden. In aanloop naar de conferentie duiken er steeds meer berichten op rond het besturingssysteem van de Apple-devices. Nieuwe berichten melden dat iOS 9 Force Touch gaat ondersteunen. De functie wordt inmiddels gebruikt voor de Apple Watch, de trackpad van de nieuwe 12 inch MacBook en de vernieuwde versies van de MacBook Pro. De iPhone 6s en 6s Plus lijken ook Force Touch te krijgen. Doordat de functie ondersteund wordt door iOS kunnen ontwikkelaars nu apps maken voor iOS 9 waarin gebruik gemaakt wordt van Force Touch.

Nog meer nieuwe features iOS 9

Naast de ondersteuning voor Force Touch lijkt Apple ook te werken aan een nieuw toetsenbord voor iOS 9. Het toetsenbord zal iets langer zijn dan het huidige toetsenbord, de shiftknop wordt veranderd en in de portretmodus krijgen we extra knoppen. Verder zal ook iMessage op een aantal technische vlakken worden verbeterd. Chatgroepen worden bijvoorbeeld duidelijker en logischer en je kunt ook per persoon aangeven wie leesbewijzen mag ontvangen.

© PXimport

En daar houdt het nog niet op. Eerder meldden we bijvoorbeeld al dat ov-informatie wordt toegevoegd aan de kaarten-app zodat je ook je reis met het openbaar vervoer kunt plannen in de app. Het leek erop dat de optie in eerste instantie alleen beschikbaar zou worden voor een aantal grote steden in de VS, maar de ov-informatie van steden in China en Europa zal ook toegevoegd worden melden bronnen aan 9to5mac. In Europa zou het gaan om Londen, Parijs en Berlijn.

Verder wordt het besturingssysteem waarschijnlijk stabieler en veiliger, maar krijgt het ook een nieuw lettertype en een iPad split screen-optie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten