Mountain Lion nu te downloaden in Mac App Store

Mountain Lion nu te downloaden in Mac App Store

Smartphone & tablet

Geplaatst: 25 juli 2012 - 10:50

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Wouter Hoeffnagel

Apple lanceert zijn nieuwe besturingssysteem: OS X Mountain Lion. Mountain Lion is de opvolger van OS X Lion. Het besturingssysteem bevat een flink aantal nieuwe features, die OS X dichter bij het mobiele besturingssysteem iOS brengt.

Zo bevat het besturingssysteem features als Berichtencentrum, Game Center, iMessage en synchrone AirPlay-weergave. Daarnaast is OS X Mountain Lion (voor 15,99 euro beschikbaar in de Mac App Store) voorzien een Facebook-integratie, waardoor je net als op het iOS-platform informatie eenvoudig kan delen met bekenden.

Gatekeeper

In Mountain Lion probeert Apple de lat wat betreft beveiliging een stuk hoger te leggen dan in Lion. Het nieuwe besturingssysteem is voorzien van Gatekeeper, een nieuwe beveiligingsoplossing die het OS X-platform voor gebruikers veiliger moet maken. Gebruikers van het OS X-platform kunnen via zowel de veilige Mac App Store als het internet software downloaden en installeren. Gatekeeper werkt met certificaten waarmee Apple software die niet uit de Mac App Store afkomstig is veiliger wil maken.

Berichtencentrum in Mountain Lion

Berichtencentrum is de Nederlandse benaming voor Notification Center, het notificatiesysteem dat we kennen uit iOS 5. De feature biedt een centrale locatie waar alle meldingen op het OS X-platform worden verzameld. Het is mogelijk per app aan te geven welke meldingen in Berichtencentrum moeten worden vertoond.

iMessage

Ook iMessage is een feature waarmee Apple het OS X-platform dichter bij het iOS-platform brengt. Met iMessage kunnen Mountain Lion-gebruikers via een internetverbinding communiceren met zowel OS X- als iOS-gebruikers. De berichten kunnen dus worden ontvangen op zowel de Mac, iPhone, iPad als iPod touch. Aan het versturen van berichten via iMessage zijn alleen datakosten verbonden.

iMessages in OS X Mountain Lion

Een andere handige feature die Apple in Mountain Lion introduceert is Power Nap. Power Nap zorgt ervoor dat je Mac ook in sluimerstand volledig up-to-date wordt gehouden. Zodra je je Mac uit de sluimerstand haalt krijg je dus direct je laatste mailtjes, agendapunten en andere meldingen te zien. Power Nap is alleen te gebruiken op een MacBook Air vanaf medio 2011 of een MacBook Pro met Retina Display.

Mac App Store

OS X Mountain Lion is voor 15,99 euro beschikbaar in de Mac App Store. Het besturingssysteem is daarnaast helaas niet geschikt voor alle Mac's. Ondersteunde apparaten zijn de iMac vanaf medio 2007, MacBook vanaf eind 2008, MacBook Pro vanaf eind 2007, MacBook Air vanaf eind 2008, Mac mini vanaf eind 2009 en de Mac Pro vanaf begin 2008.

Game Center in Mountain Lion

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000