Maak locatiegebaseerde herinneringen op je iPhone

Soms wil je niet op een bepaalde tijd aan iets herinnerd worden, maar op het moment dat je op een bepaalde plek aankomt, zoals bijvoorbeeld de supermarkt. Hoe kun je dit instellen in de Herinneringen-app?

Stel, je bent op je werk en denkt er ineens aan dat je wasmiddel moet kopen. Het heeft weinig zin om een herinnering in te stellen voor een bepaald tijdstip, omdat de kans groot is dat je op dat moment niet direct naar de winkel zult rennen om wasmiddel te halen, waardoor je het daarna gewoon weer vergeet. Lees ook: Interactieve notificaties gebruiken op iPhone en iPad.

© PXimport

Zodra je thuis aankomt, krijg je een notificatie.

Notificaties

Daarom zou het handig zijn om een notificatie te ontvangen zodra je in de buurt van de supermarkt komt, zodat je niet met een hele lading chocolade maar zonder wasmiddel naar buiten loopt, of de winkel gewoon helemaal voorbijrijdt.

Gelukkig biedt de Herinneringen-app de mogelijkheid om locatie gebaseerde herinneringen in te stellen. (Let op: Dit kan alleen op de iPhone 4 of nieuwer, iPad (4de generatie wifi en cellulair) en iPad mini (wifi en cellulair).)

Ga naar de Herinneringen-app. Maak een nieuwe herinnering aan of kies een bestaande herinnering waarvoor je een locatie wilt instellen, en druk op het i icoon.

Locatie

Op dit scherm kun je extra instellingen aan je herinnering toevoegen. Zet de schakelaar bij Toon op een locatie op groen. Bedenk wel dat het GPS-signaal constant aan blijft staan als deze optie is ingeschakeld, waardoor je batterij sneller leegloopt.

Druk op Locatie om een adres te selecteren of op te zoeken, of selecteer Huidige locatie. Vervolgens kun je kiezen of je een notificatie wilt ontvangen zodra je op de aangegeven locatie aankomt of zodra je de locatie verlaat.

Onder deze opties staat een kaart waarop je de straal kunt kiezen door met het zwarte rondje in- of uit te zoomen. Hiermee baken je een bepaald gebied af dat als de aangegeven locatie zal worden geïnterpreteerd. Zodra je met je apparaat dit gebied betreedt of verlaat (afhankelijk van je keuze), krijg je de herinnering te zien.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten