Zo kun je Herinneringen gebruiken op je iPhone

© PXimport

Zo kun je Herinneringen gebruiken op je iPhone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 5 februari 2020 - 04:30

Aangepast: 25 november 2022 - 08:34

Justin Doornekamp

Apple heeft wat veranderingen doorgevoerd in de Herinneringen-app, vooral op het gebied van de synchronisatie van memo’s via iCloud. Een goed moment om de app nog eens onder de loep te nemen.

iCloud.com heeft een nieuwe interface gekregen, die meer in lijn ligt met het iOS 13-design. De icoontjes zijn kleiner geworden, de gebruikersomgeving is kleurrijker, terwijl de blauwe achtergrond is vervangen door een transparant witte. Extra opties als Opslag, Delen met gezin en Zoek mijn [apparaat] zijn nu bij de accountinstellingen te vinden.

iCloud.com kun je nu bovendien benaderen via iOS- en iPadOS-apparaten en de Herinneringen-app heeft zelf ook nieuwe functionaliteiten gekregen. Zo kun je via iOS 13, iPadOS en macOS Catalina je herinneringen synchroniseren met iCloud.

Aan de slag

Het aanmaken van herinneringen is heel simpel. Ga daarvoor naar de Herinneringen-app, klik op de lijst waaraan je de herinnering wilt toevoegen of voeg een lijst toe en tik vervolgens op Nieuwe herinnering (plus-icoontje).

Tijdens het invoeren van een herinnering, kun je ook een einddatum instellen en een locatie toevoegen, via de icoontjes boven je toetsenbord. Met het klokje kies je een einddatum, bijvoorbeeld Dit weekend. Je krijgt dan in het weekend een melding van je herinnering. Wil je die melding op een specifieke tijd binnen krijgen, dan kun je achter de herinnering op het info-icoontje klikken en een tijd instellen.

Met het pijltje voor de locatie, kun je een melding instellen op basis van de locatie waar je bent. Moet je naar de supermarkt en mag je een bepaalde boodschap écht niet vergeten mee te nemen? Stel dan als locatie de desbetreffende supermarkt in. Je iPhone herkent dan als je in de supermarkt staat, waarna je een melding krijgt. Let er wel op dat je locatievoorzieningen zijn ingeschakeld via de instellingen van je telefoon.

Naast het klokje en het pijltje voor de locatievoorzieningen, vind je ook een vlaggetje en een fototoestel. Daarmee kun je respectievelijk een herinnering als belangrijk markeren of een foto toevoegen.

© PXimport

Ook handig is om een melding in te schakelen voor als je een gesprek met iemand begint. Stel je moet volgende maand een bedrag overmaken naar een vriend of vriendin, dan kun je de optie Toon als ik chat inschakelen. De volgende keer dat je met hem of haar in gesprek bent via de Berichten-app, krijg je een melding van deze herinnering in dat gesprek. Handig!

Herinneringen synchroniseren

Wil je toegang krijgen tot al je herinneringen op al je apparaten? Log dan eerst in via iCloud.com en klik op het Herinneringen-icoontje. Van daaruit kun je al je herinneringen benaderen en iedere aanpassing die je doet wordt direct op al je Apple-apparaten doorgevoerd. Werk je in de trein op je iPhone je herinneringen bij, dan kun je vervolgens op kantoor achter je MacBook verder gaan waar je gebleven was.

© PXimport

Door de synchronisatie-optie binnen iCloud kun je herinneringen nu ook delen met bijvoorbeeld vrienden of collega’s, die deze kunnen aanvullen of bewerken of als voltooid kunnen aanvinken. Dit doe je door in je aangemaakte lijsten rechtsboven op de drie horizontale puntjes te drukken en vervolgens op Voeg personen toe te klikken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000