KORT: Slachtoffer mag zaak niet via Skype volgen

© CIDimport

KORT: Slachtoffer mag zaak niet via Skype volgen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 10 december 2012 - 08:47

Aangepast: 16 november 2022 - 10:09

Redactie

In het kort: Een kort geding om via Skype een rechtszaak te mogen volgen, Apple Maps is potentieel dodelijk in Australië en Silicon Valley op de hak genomen door Mike Judge.

Slachtoffer start kort geding om Skype-verbinding

Een slachtoffer in een zedenzaak die momenteel behandeld wordt in Amsterdam probeert via een kort geding een skypeverbinding met de rechtszaal af te dwingen. Via die VoIP-verbinding wil de 23-jarige jongen zijn eigen zaak in hoger beroep kunnen volgen. Hij kan niet fysiek aanwezig zijn omdat hij ernstig ziek in het ziekenhuis ligt.

Het gerechtshof in Amsterdam gaat hiermee niet akkoord. Volgens voorzitter Helma Tilleman die deze zaak dinsdag behandelt, wordt met het leggen van een live verbinding een precedent geschapen. Daarnaast wordt mogelijk de privacy van de andere 6 slachtoffer en verdachte Las van der H. geschaad. Volgens de Telegraaf zouden echter zowel de verdachte als de slachtoffers geen bezwaar hebben tegen de live verbinding.

Politie waarschuwt: Apple Maps is levensgevaarlijk

Het politiekorps van het Australische stadje Mildura waarschuwt voor het gebruik van Apple Maps, dat zij een levensgevaarlijke dienst noemen. Het stadje in de outback wordt met 70 kilometer verschil dusdanig verkeerd aangegeven dat er tot nu toe al vier keer mensen zijn verdwaald met te weinig voedsel of water bij zich, schrijft The Guardian.

Mildura ligt bij een nationaal park, waarvan Apple Maps aangeeft dat het stadje er middenin ligt. Eén man ging af op de kaartendienst en kon pas na 24 uur gered worden door hulpdiensten. In het park kan de temperatuur oplopen tot 46 graden celcius. De problemen met verdwaalde mensen zijn pas begonnen sinds Apples nieuwe kaartendienst is verschenen, aldus het korps.

Silicon Valley tv-serie van Office Space-regisseur

Mike Judge, regisseur van de nerdfilm Office Space, gaat een tv-comedy maken over Silicon Valley. De Amerikaanse kabelzender HBO heeft interesse en betaalt voor de pilot-aflevering. Of de tv-serie echt tot stand komt, is afhankelijk van hoe die pilot valt.

De opzet van Judge is een zwarte komedie, gefilmd met een enkele camera, die de high-tech goudkoorts belicht van het moderne Silicon Valley. “Waar de mensen die het meest gekwalificeerd zijn om te slagen, het minst in staat zijn om te gaan met succes”, schrijft mediablog Deadline.

Culthit Office Space belicht de 'Dilbert-heid' van het ict-kantoorleven:

[youtube]_IwzZYRejZQ[/youtube]

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000