Kodak klaagt Apple aan wegens patentschending

© PXimport

Kodak klaagt Apple aan wegens patentschending

Smartphone & tablet

Geplaatst: 12 januari 2012 - 09:57

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Wouter Hoeffnagel

Kodak heeft bij een rechtbank in New York een klacht ingediend tegen Apple. Apple zou inbreuk maken op patenten die in handen zijn van Kodak. Uitvindingen van Kodak zouden worden gebruikt in de iPad, iPod touch en verschillende iPhones.

Dit schrijft Reuters. Kodak claimt dat naast Apple ook HTC met verschillende smartphones inbreuk maakt op zijn patentrecht. Het gaat hierbij om vier patenten die betrekking hebben op de overdracht van beelden. Apple heeft nog niet op de aanklacht gereageerd. HTC is van mening dat het nog te vroeg is om op de klacht te reageren.

Doordat concurrenten de overstap naar digitale camera-technologie sneller hebben gemaakt, zit Kodak al langere tijd in financiële problemen. Kodak is er tot nu toe niet in geslaagd de achterstand in te lopen, waardoor het bedrijf al geruime tijd verlies draait. Om geld binnen te halen en een faillissement te voorkomen probeert Kodak een grote portfolio met patenten te verkopen.

In de aanklacht stelt Kodak dat Apple moet stoppen met het verkopen van producten die inbreuk maken op de patenten. Het gaat hierbij onder andere om de iPad 2, iPod touch en een aantal iPhones. Daarnaast wil Kodak een schadevergoeding krijgen voor de misgelopen inkomsten. Het bedrijf diende de aanklacht in bij de rechtbank in zijn thuisplaats Rochester, New York.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000