Gebruik je iPhone als afstandsbediening voor Apple TV

© PXimport

Gebruik je iPhone als afstandsbediening voor Apple TV

Geplaatst: 17 maart 2015 - 08:23

Aangepast: 14 december 2022 - 15:42

Richard Borgman

De Apple TV is een mooi apparaat om allerlei content te bekijken of te luisteren op de televisie. Naast het gebruik van content op de iPhone of iPad kunnen deze apparaten ook als afstandsbediening fungeren. Superhandig natuurlijk!

Via AirPlay kun je games, muziek en films van je iPhone en iPad op je televisie weergeven. Het is zelfs mogelijk om je televisie als scherm te gebruiken, waarin alles één op één wordt vertoond. Een handige extra is dat de de iPhone en iPad ook als vervanging voor de afstandsbediening kunt gebruiken. Lees ook: Zo stream je alles van je iPad naar je pc zonder Apple TV.

Thuisdeling

Als je deze functionaliteit wilt gebruiken is het nodig om Thuisdelig in te schakelen in iTunes op je pc of Mac. Schakel deze functie in via het menu Archief > Thuisdeling. Let erop dat overal dezelfde Apple ID en draadloze netwerk worden gebruikt.

Zo stel je je iPhone in als afstandsbediening:

- Download de app Remote in de App Store voor je iPhone

- Zorg dat Thuisdeling ingeschakeld is

- Ga in het menu van Apple TV naar Instellingen

- Ga naar Algemeen

- Ga naar Afstandsbedieningen

- Selecteer App Remote

© PXimport

Met de Remote-app voor iPhone kun je ook sneller zoektermen invullen met het toetsenbord.

De app Remote werkt als alternatie voor de standaard geleverde afstandsbediening. Het toetsenbord op je iPhone gebruiken is een handige extra: naar een specifieke filmtitel of een video op YouTube zoeken gaat op deze manier heel wat makkelijker.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten