© PXimport

iPad Air: het laatste nieuws

Smartphone & tablet

Geplaatst: 13 december 2013 - 18:00

Aangepast: 24 november 2022 - 10:31

Redactie Computer!Totaal

De iPad Air is de vijfde generatie iPad van Apple. In dit artikel verzamelen wij het laatste nieuws rondom deze tablet met iOS 7. Check dit artikel dus regelmatig om volledig op de hoogte te blijven over de iPad Air.

iPad Air of iPad mini met Retina-display, welke past bij je?

Toegevoegd op 13 december 2013

Vond je het vorig jaar al moeilijk om te kiezen tussen de iPad 4 en de iPad mini? Dit jaar heeft Apple het er niet makkelijker op gemaakt. Twee nieuwe iPads, van binnen vrijwel identiek, maar een wereld van verschil qua formaat en prijs. Waar moet je dan voor gaan? Wij helpen je kiezen.

Identiek?

Het is moeilijk te geloven dat Apple het voor elkaar heeft gekregen om de iPad mini met Retina-display net zo krachtig te maken aan de binnenkant als de iPad Air. Immers, de iPad Air (review) is al een gigantische sprong voorwaarts ten opzichte van z'n voorganger. Maar zijn de tablets écht identiek onder de motorkap? Het antwoord is een volmondig "ja". Qua snelheid, camera, wifi, batterij, noem maar op, zul je het verschil absoluut niet merken, de tablets zijn identiek. Dat betekent dat er slechts twee zaken zijn die belangrijk zijn bij de vraag welke iPad het meest geschikt voor je is: prijs en afmeting.

© PXimport

Lees verder over de iPad Air en iPad mini met Retina-display.

Apple iPad Air - Groot was nog nooit zó compact

Toegevoegd op 8 november 2013

20 procent dunner, 28 procent lichter en tweemaal zo snel als zijn voorganger. De iPad Air van Apple doet zijn naam absoluut eer aan. Ik ging de afgelopen dagen met de nieuwe Apple-tablet aan de slag en zocht voor je uit of deze zijn hoge prijskaartje waard is.

Na mijn eerste hands-on ervaring met de iPad Air in Londen, was ik zeer enthousiast over deze nieuwste gadget van Apple. Dun, licht en werkelijk een schitterend nieuw design. Maar weet die positieve eerste indruk ook stand te houden na enkele dagen? Jazeker. En hieronder zal ik uiteenzetten waarom Apple met de iPad Air zijn beste tablet ooit aflevert.

© PXimport

Lees verder over de recensie van de iPad Air.

Hoe verhoudt de iPad Air zich tot zijn concurrenten?

Toegevoegd op 5 november 2013

Apple lanceerde vorige week de iPad Air. Op de redactie zijn we inmiddels al druk bezig met het testen van deze nieuwe Apple-gadget. In aanloop naar de review, zetten we eerst eens op een rij hoe de iPad Air zich verhoudt tot zijn concurrenten.

De behuizing en bouwkwaliteit laten zien dat Apple's voorliefde voor productontwerp haar sterkste wapen is in de gadgetoorlog, maar uiteindelijk zullen de specificaties en de beschikbare content natuurlijk bepalen of je er 479 euro voor wilt neertellen. Hier is een snelle vergelijking van de iPad Air met de drie laatste grote tablets op de markt, waaronder Microsoft's onlangs gelanceerde Surface 2, Nokia's zojuist aangekondigde Lumia 2520, en Amazon's Kindle Fire HDX 8.9, die eerder deze maand werd aangekondigd.

© PXimport

Lees verder over de gebruiksmogelijkheden van de iPad Air.

iPad Air beter repareerbaar dan Surface 2 Pro [Foto's]

Toegevoegd op 4 november 2013

De nieuwe iPad van Apple, de iPad Air, is dunner en lichter en daardoor slecht te repareren. De iPad Air scoort wel net boven de Surface 2 Pro-tablet van Microsoft.

Reparatiesite iFixit heeft de iPad Air ontleed en is daarbij gestuit op vastgelijmde componenten én op een accuschroef die ook nog eens zit vastgeklemd. "Deze batterij is superfrustrerend", vermeldt iFixit in de ontmanteling van de dunne iPad die Apple's snelle A7-processor bevat.

Lees verder over de reparatiemogelijkheden van de iPad Air.

iPad-verkoop stagneert

Toegevoegd op 29 oktober 2013

Apple heeft 7,5 miljard dollar winst behaald in het afgelopen kwartaal, vooral doordat er 26 procent meer iPhones zijn verkocht. Maar: vorig jaar werd nog 8,2 miljard dollar winst behaald met een veel kleinere omzet.

Apple maakt minder winst over meer omzet, vergeleken met een jaar geleden. In het afgelopen kwartaal was de omzet 37,5 miljard dollar tegen 36 miljard dollar in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De bruto marge ging achteruit van 40 naar 37 procent.

© PXimport

Lees verder over de kwartaalresultaten van Apple.

Apple lanceert iPad Air op 1 november

Toegevoegd op 22 oktober 2013

Apple heeft vandaag de iPad Air officieel aangekondigd. Het betreft hier de vijfde generatie iPad, die aanzienlijk dunner en lichter is dan zijn voorgangers. De iPad Air zal op 1 november beschikbaar komen in Nederland.

Ruim drie jaar geleden lanceerde Apple de eerste iPad, en inmiddels zijn we alweer toe aan de vijfde generatie. Apple zegt de tablet een nieuwe naam te hebben gegeven omdat het nieuwe apparaat breekt met veel eigenschappen van de vorige edities.

© PXimport

Lees verder over de lancering van de iPad Air.

'Toch een vingerafdrukscanner in iPad 5, niet in iPad Mini 2'

Toegevoegd op 22 oktober 2013

Ondanks eerdere geruchten krijgt de iPad 5, die waarschijnlijk vanavond wordt aangekondigd op het live event van Apple dat om 19.00 begint, tóch een vingerafdrukscanner (zie ook deze Chinese website). De reden dat de vingerafdrukscanner niet zou komen had te maken met de vraag naar de iPhone 5s, aldus een vooraanstaande analist, die er dus naast lijkt te zitten.

Apple introduceert nieuwe iPads op 22 oktober

Toegevoegd op 16 oktober 2013

Apple zal de nieuwe generatie iPads op 22 oktober presenteren. Dat blijkt uit een uitnodiging die Apple deze week naar verschillende media heeft gestuurd. Verwacht wordt dat het evenement in het teken zal staan van de iPad mini 2 en de iPad 5.

"We still have a lot to cover", is de enige tekst die op de uitnodiging van Apple te lezen valt. Hoewel er dus niet specifiek over iPads gesproken wordt, lijkt de sterke stroom geruchten van de afgelopen maanden maar weinig ruimte voor twijfel: Apple komt de 22e met nieuwe iPads op de proppen.

Lees de rest van het artikel...

'Ook iPad 5 krijgt 64-bit-processor'

Toegevoegd op 8 oktober 2013

Apple zal de iPad 5 voorzien van een 64-bit-computerchip. Dat verwacht althans analist Chris Whitmore van Deutsche Bank. Apple voorzag ook de iPhone 5S al van een dergelijke processor.

De introductie van de iPhone 5S betekende vorige maand ook de lancering van Apple's nieuwe A7-processor. Het betreft hier een chip volgens de zogenoemde 64-bit architectuur, waarmee de iPhone 5S de eerste smartphone is die zo'n cpu zal voeren.Verwacht wordt dus dat ook de nieuwe iPad 5 over de A7-chip zal gaan beschikken.

Hoewel de 64-bit A7 de iPhone en iPad klaarstoomt voor de toekomst, lijkt het voordeel van de nieuwe architectuur op korte termijn minimaal. Veel analisten zeggen dat het wel even zal duren voordat de prestatiewinst merkbaar zal zijn, omdat ontwikkelaars hun apps hierop moeten aanpassen.

Meer weten over de nieuwe A7-chip? Lees hier alles over Apple's nieuwe processor en wat deze voor de iPhone en iPad zal gaan betekenen.

Foto's verklappen design iPad 5

Toegevoegd op 25 september 2013

Er zijn woensdag foto's opgedoken van Apple's aanstaande iPad 5. De tablet is onder handen genomen door Sonny Dickson, die eerder ook al vroegtijdig afbeeldingen publiceerde van de iPhone 5S en iPhone 5C.

Zoals geruchten al maanden doen vermoeden, zal Apple met de iPad 5 een nieuw design introduceren voor zijn 9,7 inch-tablet. De tablet lijkt veel op de huidige iPad mini, waarbij de lijst om het scherm vooral op de lange kant een stuk dunner is.

iPad 5 in Space Gray

Dickson toont op de foto's de iPad 5 in de kleur 'Space Gray, een kleur die Apple ook beschikbaar stelt bij de iPhone 5S. Verwacht wordt dat Apple zijn nieuwe iOS-tablet een stuk dunner en lichter zal maken dan de huidige iPad 4.

Apple zal de iPad 5 en iPad mini 2 vermoedelijk in oktober lanceren. Geruchten gaan namelijk dat het bedrijf een persconferentie gepland heeft staan op 15 oktober. Apple zelf heeft uiteraard nog niets losgelaten over de volgende generatie iPads en de lancering hiervan.

Nieuwe iPad 5 foto's uitgelekt

Toegevoegd op 01 augustus 2013

Op het Fanaticfone zijn foto's verschenen van wat lijkt de iPad 5 te zijn. Geruchten dat deze nieuwe iPad sterker zou lijken op de iPad Mini lijken hiermee bevestigd: er zijn veel overeenkomsten te bespeuren tussen de kleinste iPad en zijn toekomstige grote broer. De iPad 5 wordt dunner, lichter, en hij krijgt een veel dunnere rand dan we gewend zijn van vorige generaties iPad.

© PXimport

'Apple ligt op schema voor iPad 5 lancering in september'

Apple ligt op schema om de iPad 5 in september van dit jaar te lanceren. Dat melden bronnen bij hardware toeleveranciers van Apple volgens DigiTimes. Een nieuwe versie van de iPad mini is nog steeds uitgesteld tot na de lancering van de iPad 5.

'iPad mini 2 uitgesteld wegens iPad 5'

Toegevoegd op 4 juni 2013

Apple zal de iPad mini 2 mogelijk pas maanden na de introductie van de iPad 5 lanceren. Dat schrijft Digitimes op basis van anonieme bronnen. Aanvankelijk had de iPhone-maker een gelijktijdige lancering van de tablets in gedachten, maar volgens de tipgevers is het bedrijf hier nu op teruggekomen.

Volgens de website gaat de iPad 5-productie in juli of augustus van start, waarna de tablet nog in het derde kwartaal verscheept moet worden. "Ondertussen zal de massaproductie van de tweede generatie iPad mini verschoven worden van september naar november", aldus de bronnen bij Taiwanese onderdelenleveranciers.

Lees de rest van het artikel...

'iPad 5 stukken lichter dan iPad 4'

Toegevoegd op 21 mei 2013

Digitimes meldt nieuwe ontwikkelingen rondom de nieuwste generatie iPad: de iPad 5. Het apparaat zou 25 tot 33 procent lichter zijn dan zijn voorganger, de iPad 4.

Verder krijgt de nieuwe iPad hetzelfde uiterlijk als de iPad Mini. De proefproductie kan ieder moment beginnen, volledige volumes zullen vanaf deze zomer en waarschijnlijk in juli worden geproduceerd.

Lees de rest van het artikel...

Magneten in iPad kunnen pacemaker uitschakelen

Toegevoegd op 12 mei 2013

Het gebruik van een iPad blijkt niet zonder risico voor mensen die afhankelijk zijn van een pacemaker. Een onderzoek van een student wijst uit dat de magneten in een iPad de pacemaker kunnen uitschakelen, met ernstige risico's tot gevolg.

Het probleem is ontdekt door de student 'Chien' van een school in Stockton, Californië. De scholier onderzocht het effect van de iPad op 19 vrijwilligers die allen een pacemaker hebben. De testpersonen is gevraagd te doen alsof zij met de iPad in slaap vallen en de iPad op hun borst te leggen. De iPad schakelde in 18,8 procent van de gevallen de pacemaker uit.

Lees de rest van het artikel...

'iPad 5 krijgt nieuw LED backlight om gewicht te beperken'

Toegevoegd op 12 april 2013

De nieuwe iPad, waar we eigenlijk allemaal een beetje op zitten te wachten deze maand, wordt voorzien van een nieuw LED-systeem. Dat gaat Apple vooral doen om het apparaat lichter en dunner te maken.

Dat melden verschillende bronnen aan cNET, de analyse komt van analist Paul Semenza. Die verwacht dat de switch naar de efficientere IGZO panels nog niet gemaakt gaat worden in de nieuwe iPad 5.

NPD DisplaySearch vertelde CNET dat het verwacht dat de vijfde generatie iPad van Apple meer efficiënte LED-technologie gaat gebruiken, die het apparaat dus kleiner en dunner zal maken. Ook verwacht men daar een een wijziging naar op film gebaseerde sensortechnologie in het display.

'iPad 5 kopieert iPad mini op uitgelekte foto's'

Toegevoegd 10 april 2013

Er zijn woensdag enkele foto's online verschenen waarop mogelijk het schermglas van de iPad 5 te zien is. De nieuwe tablet lijkt hiermee hetzelfde smoelwerk te krijgen als de iPad mini, waarbij de lijst aan de zijkanten iets dunner is.

De foto's doken woensdag op via de Franse website Nowhereelse.fr, en hierop zou dus de glasplaat van de volgende generatie iPad te zien zijn. Op het oog lijkt het hier om de iPad mini te gaan, maar het scherm is beduidend groter, vermoedelijk 9,7 inch.

iPad mini-design

De lijst om het scherm, de zogenoemde bezel, is aan de zijkanten smaller dan aan de boven- en onderkant. Naast een opening voor de bekende Apple-thuisknop, is ook goed te zien waar de camera aan de voorzijde en de lichtsensor komen te zitten.

De uitgelekte foto's volgen op eerdere geruchten dat Apple deze maand wil beginnen met de massaproductie van de iPad 5. Een lancering van de nieuwe tablet zou voor juli of augustus op de planning staan. Apple zelf heeft uiteraard met nog geen woord gerept over de volgende generatie iPad.

'Winkeliers VS bereiden zich voor op iPad 5 en iPad mini 2'

Toegevoegd op 5 april 2013

Verschillende Amerikaanse winkelketens hebben een prijsverlaging doorgevoerd op enkele iPad-modellen. Het lijkt er sterk op dat de bedrijven hun voorraden willen verkopen in aanloop naar de lancering van nieuwe Apple-tablets.

Er gaan al enkele maanden geruchten dat Apple in het voorjaar zowel de iPad 5 als de iPad mini 2 wil gaan lanceren. De plotselinge prijsverlaging van enkele modellen wijst er volgens CNN op dat de tablets binnen enkele weken zullen worden aangekondigd, mogelijk nog in april.

De winkeliers, waaronder Best Buy en Wal-Mart, zeggen tegenover de New York Times dat ze niet op de hoogte zijn van de iPad-plannen van Apple. Een woordvoerder van Best Buy laat zich wel ontvallen dat dergelijke prijsverlagingen niet ongebruikelijk zijn "in aanloop naar potentiële nieuwe producten".

iPad 3 en iPad mini goedkoper

De nieuwste iPad (met Retina-scherm) is niet door de winkelketens in prijs verlaagd. De iPad 3 wel, daar is zo'n 30 procent van de prijs afgesnoept. Ook heeft de iPad mini een prijsverlaging gekregen. Apple zelf heeft uiteraard nog niets logelaten over zijn aanstaande producten.

Hoewel nieuwe iPads doorgaans in maart uit de doeken worden gedaan, introduceerde Apple de vierde generatie iPad onverwachts enkele maanden eerder, in oktober 2012. Het is dus goed mogelijk dat Apple het release-schema van zijn iPads heeft verkort naar zes maanden.

'Apple lanceert de iPad 5 in maart'

Toegevoegd op 11 januari 2013

Opnieuw duikt een gerucht op dat Apple de iPad 5 op korte termijn al lanceert. Apple lanceert de iPad 5 in maart. Dit stelt Brian White, analist bij Topeka Capital Markets, in maart.

De iPad 5 wordt volgens White zowel lichter als dunner dan de huidige generatie iPad, de iPad 4. Het gerucht komt grotendeels overeen met een eerder gerucht dat Macotakara publiceerde, waarin anonieme bronnen eveneens stelden dat Apple in maart een nieuwe iPad lanceert.

Apple introduceert vijfde generatie iPad in maart

Toegevoegd op 24 december 2012

Apple introduceert in maart alweer de vijfde generatie iPad. De 9,7 inch tablet wordt niet alleen dunner, maar ook aanzienlijk lichter dan de vierde generatie. De iPad 5 moet daarnaast meer gaan lijken op de iPad mini, het kleine broertje van de iPad.

Dit meldt het Japanse blog Macotakara. Een lancering van de vijfde generatie iPad in maart zou betekenen dat Apple opnieuw na slechts ongeveer een half jaar een nieuwe iPad lanceert. Het bedrijf zou hiermee zijn nieuwe, zeer snelle updatecyclus dus voortzetten. De vierde generatie iPad werd in oktober gelanceerd, ongeveer een half jaar na lancering van de derde generatie iPad.

De datum komt overeen met een eerder gerucht, dat stelde dat de iPad 5 in de eerste helft van 2013 in de winkels ligt. Het apparaat zou echter pas na de lancering van de iPhone 5S in de winkels komen te liggen. Dit apparaat zou op dit moment in proefproductie zijn en in het voorjaar van 2013 in de winkels moeten liggen.

'Vijfde generatie iPad ligt in de eerste helft van 2013 in de winkels'

Toegevoegd op 13 november 2012

De vierde generatie iPad ligt nog geen maand in de winkels. Desondanks gaan nu al geruchten over een vijfde generatie iPad, die het huidige model moet vervangen.

The Chinese Times meldt dat Apple in de eerste helft van 2013 een nieuwe generatie iPad lanceert. Het apparaat zou na de lancering van de iPhone 5S, de opvolger van de iPhone 5, op de planning staan. De iPhone 5S wordt naar verwachting in het voorjaar van 2013 gelanceerd.

Details

Details over de vijfde generatie iPad ontbreken op dit moment helaas. De vierde generatie iPad is een kleine update ten opzichte van de derde generatie. Zo is Apple's huidige tablet uitgerust met hetzelfde scherm en lijkt het apparaat aan de buitenzijde identiek aan zijn voorganger. De vierde generatie iPad beschikt echter wel over een verbeterde batterij, een snellere processor en een Lightning-dockconnector. Daarnaast is het apparaat uitgerust met een FaceTime-camera die 720p-beelden kan leveren.

De komst van een vijfde generatie iPad in de eerste helft van 2013 zou betekenen dat Apple de levenscyclus van de iPad definitief heeft verkort. Voorheen bracht Apple ieder jaar één nieuwe iPad uit. Hier week het bedrijf met de vierde generatie iPad echter van af, aangezien dit apparaat ongeveer zes maanden na de derde generatie iPad werd gelanceerd. Het nieuwe gerucht doet vermoeden dat Apple dit ritme dus ook met de vijfde generatie iPad voortzet.

Via Digitimes

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000