Intel wil 3D-scanners in tablets bouwen

Intel wil 3D-scanners in tablets bouwen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 22 september 2014 - 06:20

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:38

Chipfabrikant Intel hoopt vanaf 2015 al de eerste 3D-scanners te maken die zo klein zijn dat ze in tablets gebouwd kunnen worden. Het bedrijf gaf daarvan een presentatie in New York.

Met een 3D-scanner richt je de camera op een object in de echte wereld, waarna er een 3D-model van wordt gemaakt. Vervolgens kun je die bijvoorbeeld uitprinten met een 3D--printer.

De technologie van Intel heet RealSense. Momenteel zijn 3D-scanners nog logge apparaten. Als ze al draagbaar zijn, neem je ze niet voor de lol mee in de trein. Maar tablets natuurlijk wel.

Smartphones

"Het idee is dat je gewoon naar buiten gaat, iets ziet wat je leuk vindt en het vangt met je tablet," aldus Intel-topman Brian Krzanich. De volgende stap is dan ook om 3D-scanners in smartphones te laten passen, en zelfs in drones.

Tablets van Intel met ingebouwde 3D-scanners worden in het derde of vierde kwartaal van 2015 verwacht.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000