In 4 stappen afdrukken via iPhone of iPad

Moet je nog snel concerttickets afdrukken? Of wil je een printje van die ene e-mail meenemen? Heb je geen dure printer met AirPrint, maar wel een exemplaar dat via wifi bereikbaar is? Dan kun je dankzij de app Printer Pro (zonder tussenkomst van je computer) toch via je iPhone of iPad afdrukken.

Stap 01: Compatibele printer?

De app Printer Pro kost maar liefst zeven euro. Voordat je dat bedrag daadwerkelijk uitgeeft, kun je via de gratis Lite-versie controleren of je printer compatibel is met de app. Open de App Store op je iPhone of iPad en zoek naar de app Printer Pro Lite. Tik op Download en Installeer. Ga verder met Open en tik op + Add Printer. Zorg dat je iOS-apparaat op het wifi-netwerk zit en je printer ingeschakeld is. Verschijnt je printer in het lijstje? Tik hem dan aan, ga verder met Next Step en maak een proefdruk via Print test page. Lees ook: Makkelijker scannen met je iPhone of iPad.

Stap 02: Kalibreren

Ziet je proefdruk er goed uit? Dan is je printer compatibel. Ga verder met de knop Looks Good. Vervolgens moet je nog aangeven welke markeringen van de proefdruk allemaal zichtbaar zijn. Sommigen vallen immers buiten de bladspiegel. Is A0, A1 en A2 niet zichtbaar? Stel dan A4 als marker in. Herhaal dit voor de drie andere hoeken en ga verder met Next Step.

Stap 03: Printer Pro installeren

Nu je weet dat je printer compatibel is, kun je upgraden naar de Pro-versie om daadwerkelijk te printen. Tik op Full version om naar de App Store te gaan en de app aan te kopen. Na de installatie van Printer Pro kun je de instellingen van de Lite-versie overnemen. Vervolgens krijg je een overzicht van alle bestanden die je kunt afdrukken. Dat zijn onder andere bestanden uit iCloud Drive en Dropbox en gegevens uit de apps Contacten, Foto's en Mail. Kies wat je wilt afdrukken, wijzig eventueel de papierrichting en het formaat en geef aan hoeveel afdrukken je nodig hebt.

Stap 04: Afdrukken

Je kunt Printer Pro ook rechtstreeks vanuit andere apps gebruiken. Open bijvoorbeeld Foto's en tik rechtsonder op de knop met het vierkantje en de pijl. Veeg de onderste balk met grijze knoppen naar links en tik op Meer. Schakel Print with Printer Pro eenmalig in om een snelkoppeling in de activiteitenbalk te maken.

Zie je dat er een extra grijze knop in de balk verschijnt? Tik hierop om de printopdracht te starten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten