IFA 2016: MediaPad M3 en Nova-smartphone door Huawei onthuld

Huawei toont op de IFA-beurs twee betaalbare, nieuwe producten. De MediaPad M3 is een tablet voor (jawel) mediadoeleinden en de Nova is een smartphone met krachtige accu.

De MediaPad M3 bevat een 8,4 inch-scherm met een resolutie van 2560 x 1600 pixels, dat vermoedelijk gebruikt maakt van IPS-technologie. Volgens Huawei zou de gebruikte ClariVu 3.0-techniek schadelijk blauw licht wegfilteren en tegelijkertijd voor een scherper en helderder beeld zorgen. De firma heeft de tablet zo compact mogelijk gemaakt waardoor de screen-to-body-ratio 82 procent bedraagt. 

Onder de moterkap heeft een Kirin 950 processor met acht cores, waardoor intensieve zaken als 3D-gaming geen probleem moeten zijn. De processor wordt bijgestaan door 4 GB RAM, 32 GB opslagruimte en een accu van 5100mAh. De tablet heeft opvallend genoeg 'gewoon' een micro-usb-poort, in plaats van usb-c-aansluiting.

De tablet komt in Europa op 26 september uit en kost dan 349 euro. Een variant met 64 GB (ten opzichte van 32) opslag en 4G-ondersteuning kost 449 euro.

Nova

De Nova is een 5 inch smartphone met een 1080p IPS-display. Deze bevat een energiezuinige Snapdragon 625 CPU, die er samen met een bijzonder forse accu (3.020mAh) voor moet zorgen dat het toestel op een oplaadbeurt lekker lang meegaat. Er is 32 GB opslagruimte en 3 GB RAM aanwezig, als ook een 12 megapixel camera.

Van de Nova komt ook een Plus-variant uit, maar die komt niet naar Europa. Deze heeft een groter scherm, een nog krachtigere accu en een betere camera. De 'gewone' Nova kost 399 euro en is vanaf oktober in Nederland te koop.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000